Δευτέρα, 22 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Στο “παιχνίδι” ο ΠτΔ – Αυτή είναι η επιστολή Παυλόπουλου προς τον Τουσκ

Στο “παιχνίδι” ο ΠτΔ – Αυτή είναι η επιστολή Παυλόπουλου προς τον Τουσκ

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο “παιχνίδι” της διαπραγμάτευσης μπήκε για τα καλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μετά τη χθεσινή επικοινωνία του κ. Παυλόπουλου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σήμερα έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λίγη μόλις ώρα πριν από την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία ενημέρωσε τον κ. Τουσκ για τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, ζήτησα μια συνάντηση χθες από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, όπου εκδόθηκε μια κοινή δήλωση που εγκρίθηκε από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη εκτός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ,δηλώνοντας τα εξής:

Η πρόσφατη ψήφος του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν αποτελεί εντολή για να έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, αλλά εντολή να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, και κάθε πολιτικός αρχηγός θα συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια, με βάση το θεσμικό και πολιτικό τους ρόλο.

Ο κοινός στόχος, στο πλαίσιο αυτό, είναι η επιδίωξη μιας λύσης που θα διασφαλίζει:

– Επαρκής κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας

– Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, που θα βασίζονται σε μια δίκαιη κατανομή των βαρών και την προώθηση της ανάπτυξης, με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες ύφεσης

– Ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα, κυρίως προσανατολισμένο στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας

– Η δέσμευση για την έναρξη μιας ουσιαστικής συζήτησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους

Οι πολιτικοί ηγέτες υπογράμμισαν επίσης ότι η αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Η προαναφερθείσα συναινετική απόφαση των περισσοτέρων ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων αποτελεί μια καθοριστική ευκαιρία για όλους τους εταίρους της ευρωζώνης να καταλήξουν σε οικονομικά και πολιτικά βιώσιμη συμφωνία”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε