Σημαντικές καθυστερήσεις για τους εκδρομείς της επιστροφής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.2025) ξεκίνησαν να επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκδρομείς. Σε εθνικές οδούς και διόδια γύρω από την Αττική σημειώνεται αυξημένη κίνηση στους δρόμους, με τα οχήματα να είναι οριακά ακινητοποιημένα.
Από σήμερα μέχρι την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να γίνει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική, με μεγάλο όγκο πολιτών να επιστρέφει καθώς η Τρίτη του Πάσχα είναι εργάσιμη. Η κίνηση στους δρόμους, ιδιαίτερα στη Αθηνών – Κορίνθου αλλά και την Αθηνών – Λαμίας είναι πολύ έντονη με τα οχήματα να κινούνται με βήμα «σημειωτόν».
Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που επιστρέφουν σήμερα από τις πασχαλινές τους αποδράσεις, καθώς σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου καταγράφονται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Στην Αθηνών – Κορίνθου παρατηρούνται καθυστερήσεις από Βραχάτι μέχρι Μέγαρα. Έχουν περάσει 15.000 οχήματα και από τα διόδια Αθηνών πέρασαν περίπου 17.000.
Τα πιο σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και ενίοτε ακινητοποιούνται στο οδικό τμήμα από την Αρχαία Κόρινθο έως τους Αγίους Θεοδώρους.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και από την Κινέτα έως την Νέα Πέραμο ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της Ελευσίνας.
Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς αρκετοί οδηγοί προσπάθησαν να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση επιλέγοντας την εναλλακτική αυτή διαδρομή — χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού και εκεί παρατηρούνται καθυστερήσεις.
Το μποτιλιάρισμα συνεχίζεται και στη συνέχεια της διαδρομής, με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες από την Πάχη μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.
Δείτε την κίνηση ΕΔΩ.
Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, η κίνηση ξεκινά να πυκνώνει από την περιοχή της Νεμέας και φτάνει μέχρι και αρκετά χιλιόμετρα μετά τα διόδια Καλαμακίου.
Αλλά και στη συνέχεια οι ταχύτητες που κινούνται τα αυτοκίνητα είναι χαμηλές από την Πάχη Μεγάρων έως και τα διόδια της Ελευσίνας.
Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με τις καθυστερήσεις να ξεκινούν από το ύψος της Αυλώνας έως και την Μαλακάσα ενώ μποτιλιάρισμα υπάρχει και στα διόδια Αφιδνών. Παράλληλα αυξημένη είναι κίνηση μέχρι και το ύψος του Αγίου Στεφάνου.
Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων και στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από Μαρτίνο μέχρι Κάστρο, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στα διόδια των Αφιδνών.
Συγκεκριμένα, μεγάλο πρόβλημα σημειώνεται στην Αθηνών – Λαμίας, από το Μαρτίνο μέχρι τη Ριτσώνα.
Στην Αθηνών – Λαμίας, οι δυσκολίες εντοπίζονται από το Μαρτίνο έως το Κάστρο, αλλά και στα διόδια Αφιδνών, όπου η αναμονή είναι αισθητά αυξημένη.
Η μεγαλύτερη πίεση παρατηρείται στο ρεύμα προς την Αθήνα, με τις καθυστερήσεις να υπολογίζονται σε δύο ή και περισσότερες ώρες σε σχέση με μια συνήθη μέρα.
@lamianow.gr Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – φορτωμένη η Αθηνών – Λαμίας #nationaroad #ethnikiodos #lamia #road #dromos #ethnikiodos #kinisi #pasxa #epistrofi ♬ πρωτότυπος ήχος – Lamianow.gr
Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα στο οδικό δίκτυο όλη της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων και την πρόληψη ατυχημάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 80.441 οχήματα. Συγκεκριμένα 45.650 οχήματα μέσω της Αθηνών- Κορίνθου και 34.791 από την Αθηνών-Λαμίας.
Χθες, Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας στην Αθήνα επέστρεψαν 61.786 (33.058 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 28.728 από την Αθηνών-Λαμίας). Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν επιστρέψει 48.925 οχήματα.
Να σημειωθεί ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.