Site icon NewsIT

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Μηνύματα αλληλεγγύης από Τσίπρα και Μητσοτάκη

22.03.2016 | 12:33
Επίθεση στις Βρυξέλλες: Μηνύματα αλληλεγγύης από Τσίπρα και Μητσοτάκη

Μηνύματα που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον βελγικό λαό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Twitter.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον βελγικό λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη”, είναι το μήνυμα που αναρτήρθηκε στη σελίδα του πρωθυπουργού στο Twitter, ενώ ανήρτησε το μήνυμα και στα γαλλικά.

 

 

 

 

Στα αγγγλικά επέλεξε να εκφράσει το μήνυμα συμπαράστασής του προς τις οικογένειες των θυμάτων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Είχε προηγηθεί μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, στο οποίο χρησιμοποίησαν το μήνυμα “Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες. Στη δέσμευση της ΕΕ να υποτάξει τον τρόμο μέσω της Δημοκρατίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο τουίτερ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Τονίζει μάλιστα (στα γαλλικά) ότι “Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες”. Η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: “Η πρωτεύουσα της Ένωσής μας, δέχεται επίθεση. Θρηνούμε νεκρούς. Δεσμευόμαστε η δημοκρατία να νικήσει τον τρόμο. Nous sommes tous Bruxellois”.

 

“Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, τη στήριξή μας στο λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Η τυφλή τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει” είναι η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις αιματηρές επιθέσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version