Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Στον εισαγγελέα η υπόθεση Ψυχάρη – “Έκλεισε” του Χαρδούβελη

Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Στον εισαγγελέα η υπόθεση Ψυχάρη – “Έκλεισε” του Χαρδούβελη

Στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω… παραπέμπει με πολυσέλιδο πόρισμά της τον δημοσιογράφο και μεγαλοεκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής σχετικά με παραλείψεις και ανακριβείς στοιχεία που εντοπίσθηκαν στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλλει. 

Σε ότι αφορά τις «χαμένες» δηλώσεις της δεκαετίας 1997-2007, του εκδότη- δημοσιογράφου, οι οποίες δεν βρέθηκαν στο αρχείο της τότε αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τις είχε μεν καταθέσει αλλά δεν βρήκε τα σχετικά παραστατικά υποβολής τους. Γι’ αυτή την πτυχή της υπόθεσης, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής – μετά από εισήγηση των δικαστικών και νομικών μελών της- αποφάσισε ομόφωνα πως δεν χρίζει να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια –πλην της σχετικής αναφοράς ότι οι δηλώσεις του δεν αναβρέθηκαν- καθώς εκείνη την περίοδο, η μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες ήταν πλημμέλημα και συνεπώς έχει παρέλθει πλέον η πενταετία και το αδίκημα της μη υποβολής περιουσιακής κατάστασης για έλεγχο έχει παραγραφή…

Η απόφαση για την παραπομπή στον εισαγγελέα του φακέλου του δημοσιογράφου και εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη για περαιτέρω διερεύνηση σχετικά με τις παραλείψεις και τα ανακριβή στοιχεία των υποβληθεισών δηλώσεών του, ελήφθη ομόφωνα από την Επιτροπή της Βουλής καθώς παρήλθαν άκαρπες και οι δύο προθεσμίες που τους είχαν δοθεί προκειμένου να προσκομίσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Έκλεισε και η υπόθεση Χαρδούβελη

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, επίσης, σήμερα έκλεισε και την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, για τις καταθέσεις που είχε κάνει στο εξωτερικό το 2012. Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή, μετά από την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου που έκανε, διαπίστωσε ότι τα εισοδήματα του κ. Γκίκα Χαρδούβελη, τα έτη εκείνα καθώς και τα προηγούμενα κάλυπταν το ποσό των εμβασμάτων που έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού και επομένως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χρήματά του αυτά δεν ήταν νόμιμα.

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι για την άλλη περίπτωση – αυτή που έχει να κάνει με την μη-υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες όταν ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου- η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, αυτή την υπόθεση την έχει αποστείλει στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω…
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε