Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρησμούς σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή στην Αθήνα

Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρησμούς σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή στην Αθήνα
Eurokinissi

Για δύο υποθέσεις εμπρησμών σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή στην Αθήνα κατηγορούνται επτά άτομα που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική.

Οι επτά συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) για την εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμών που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας σε κατάστημα και ξενοδοχείο στις 15.5.24 και σε συναγωγή στις 18.6.24.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, 46χρονος και 36χρονος αλλοδαπός καθώς και 25χρονη ημεδαπή, έχοντας ως συνεργό 44χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2024, προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, 44χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 18-06-2024, προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου -ομοίως στο κέντρο της Αθήνας-, στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίπτοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, από τους συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και  δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις