Ελλάδα

eregister.it.minedu – Εγγραφές πρωτοετών: Μίσθωση φοιτητικής κατοικίας

Για λίγο ακόμα συνεχίζονται στο eregister.it.minedu οι εγγραφές πρωτοετών 2017 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, δίνει συμβουλές για το φοιτητικό σπίτι.

Οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2017 – 2018 συνεχίζονται ακόμα στο eregister.it.minedu. Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, ενημερώνει τους φοιτητές για την φοιτητική κατοικία τους.

Συμβουλές για το eregister.it.minedu

Φέτος, για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 ισχύει το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών.Έτσι, για τις εγγραφές 2017, οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης και συλλογής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu. Πώς; Εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης. Μετά την είσοδο στην εφαρμογή για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Προσωπικά – ατομικά στοιχεία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017

Η αίτηση για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή στο πλαίσιο με τίτλο «Προσωπικά Στοιχεία Επιτυχόντα (Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ)», δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας η διαδικασία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα καθοριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Το ίδιο θα συμβεί για τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Η φοιτητική κατοικία και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, δίνει συμβουλές για τους φοιτητές εκείνους που θα αναγκαστούν να μείνουν σε άλλη πόλη για να σπουδάσουν και θα νοικιάσουν σπίτι.

1. Σε όλες τις φοιτητουπόλεις της χώρας υπάρχει τόσο επάρκεια διαθέσιμης φοιτητικής κατοικίας όσο και νόμιμα μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται εξειδικευμένα με τη μίσθωσή τους.

2. Τα σπίτια στα κέντρα των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα. Τις περισσότερες φορές είναι και ακριβότερα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στην περιφέρειά τους.

3. Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού. Ύστερα, τη γειτονιά και τι υπηρεσίες παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη, κλπ).

4. Να ελέγχουν καλά το σπίτι για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες. Αν υπάρχουν, να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει πριν αρχίσουν να το κατοικούν.

Τι ισχύει με τη μίσθωση κατοικίας

5. Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια. Αυτό ισχύει ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος. Μετά την παρέλευση της τριετίας, η μίσθωση μπορεί να λήξει οποτεδήποτε.

6. Στις μισθώσεις κατοικιών το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.

7. Οι φοιτητές ή οι γονείς τους, αφού συμφωνήσουν, υπογράφουν γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο. Στο συμβόλαιο υπάρχει ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα, το οποίο καταχωρίζεται στο taxisnet από τον ιδιοκτήτη και γίνεται αποδεκτό από τον φοιτητή.

8. Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων και των λογαριασμών κοινής ωφελείας έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου. Γι΄ αυτό πρέπει να ζητούν να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το ύψος των λογαριασμών αυτών.

9. Για να αποφύγουν κάθε ταλαιπωρία συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να καταφεύγουν στα νόμιμα μεσιτικά γραφεία. Τα γραφεία λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Προσοχή! Να αποφεύγουν να ανταποκρίνονται σε αγγελίες με χαμηλές τιμές ενοικίων που διαφημίζουν δήθεν μεσιτικές ή διαφημιστικές εταιρείες, που, για να τις δει κάποιος, απαιτείται να πληρώσει προκαταβολικά.

10. Η πιο συμφέρουσα λύση είναι, αντί να μισθώσουν μία κατοικία, να την αγοράσουν, είτε με μετρητά, είτε και με μικρό δάνειο. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί ενοικίου, θα καταβάλουν μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση σε ένα δικό τους ακίνητο. Μετά το πέρας της φοιτητικής περιόδου, θα μπορούν είτε να συνεχίσουν να το μισθώνουν είτε να το πουλήσουν.

Εγγραφές πρωτοετών 2017 – 2018 ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα
Κατοικήθηκε έως το τέλος της μυκηναϊκής εποχής (1680 - 1180 π.Χ.) και κυριάρχησε στη Μεσσηνία πριν από την ανάπτυξη του Ανακτόρου του μυθολογικού βασιλιά Νέστορα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα