Σάββατο, 23 Νοε.
14oC Αθήνα

Έρευνα Manpower: Στην Ελλάδα, δε γίνονται προσλήψεις

Έρευνα Manpower: Στην Ελλάδα, δε γίνονται προσλήψεις

Αρνητικός παραμένει ο δείκτης των προσλήψεων στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης στη χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, αισιόδοξο μήνυμα αποτελεί η διαπίστωση ότι οι προοπτικές απασχόλησης για το α’ τρίμηνο του 2013, ενισχύονται σε πέντε από τους εννέα κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, τόσο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όσο και με το Α’ τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την έρευνα που αφορά το α’ τρίμηνο του 2013, σε δείγμα 759 εργοδοτών, οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη περιοχή, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες κατά 18% αλλά και οι προθέσεις προσλήψεων εμφανίζονται αρνητικές για το επόμενο διάστημα.

Αντίστοιχα οι προοπτικές προσλήψεων μειώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ελαφρά διαφοροποιημένη είναι η εικόνα στην περιφέρεια Αττικής. Οι συνολικές προοπτικές των προσλήψεων εμφανίζονται μειωμένες κατά 10%, ωστόσο τα σχέδια προσλήψεων ενισχύονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Μείωση του αριθμού των προσλήψεων προβλέπουν οι εργοδότες και στους 9 τομείς οικονομικής δραστηριότητας που εξετάσθηκαν κατά την έρευνα.

Οι δυσμενέστερες προοπτικές αναφέρονται από τους εργοδότες στους τομείς του τουρισμού, του χονδρικού και του λιανικού εμπορίου, όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες από 18% έως 20%.

Εξασθενημένες είναι οι προθέσεις προσλήψεων και στους τομείς της Γεωργίας του Ηλεκτρισμού του Φυσικού Αερίου και της Ύδρευσης.

Αισιόδοξες είναι οι προοπτικές προσλήψεων σε 5 τομείς οικονομικής δραστηριότητας, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους με περισσότερο ενισχυμένους κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, το Δημόσιο Τομέα και τον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Βελτίωση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες βλέπουν οι εργοδότες του χρηματοοικονομικού τομέα, της ακίνητης περιουσίας, των ασφαλειών και της παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς από το Όσλο: Η ανεργία στην Ελλάδα απειλεί την κοινωνική συνοχή

Πάνω από 1 εκατομμύριο χωρίς δουλειά! – 26% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Μέτρα από την Κομισιόν για τους άνεργους νέους

Ανεργία στο 26% και ύφεση στο 4,5% έως το 2014 προβλέπει η ΤτΕ- Όλη η έκθεση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε