Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Έρευνα ζητά ο Άρειος Πάγος για την διαρροή εγγράφων της συμφωνίας για την πώληση βλημάτων

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Την διεξαγωγή έρευνας για για την διαρροή εγγράφων για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και για το αν αυτά ήταν διαβαθμισμένα, ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της, προς το το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο). Με την έρευνα αυτή επίσης ζητά να διευκρινιστεί και το αν η διαρροή αυτή ήταν παράνομη.

Η έρευνα αυτή έρχεται στην “σκιά” των αποκαλύψεων που αφορούσαν την συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την πώληση βλημάτων, που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το Στρατοδικείο, σε πρώτη φάση, για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα και αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς.

Προ ημερών για την ίδια υπόθεση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς και την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, έρευνα που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις