Ελλάδα

Έρχεται καιρός τύπου «Π» και «βορείου ρεύματος» το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα

Έντονες βροχές την Κυριακή και χιονοπτώσεις την Δευτέρα στα ορεινά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο

Τρεις διαφορετικοί τύποι καιρού θα «χτυπήσουν» τη χώρα το Σαββατοκύριακο 14, 15 και την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου σταδιακά θα φανούν αλλαγές στον καιρό που θα εξελιχθεί από ήπιος, σε τύπου «Π» μέχρι τύπου «βορείου ρεύματος».

«Δεν θα πω τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα γιατί έχουμε ακόμη 13 μέρες μπροστά. Υπάρχει ένα “καιρικό ζουμί” για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Θα έχουμε τρεις διαφορετικούς τύπους καιρού μέσα σε 3 μέρες. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ήπιος. Το Σάββατο αναμένονται βροχές στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας ενώ την Κυριακή αναμένουμε ξανά καιρό τύπου “Π” με ισχυρούς ανέμους και τοπικές βροχές», είπε αρχικά ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

«Από Δευτέρα θα έχουμε καιρό “βορείου ρέματος”. Πρόκειται για τον τρίτο τύπο καιρού που θα δούμε σε εκείνο το τριήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με αποτέλεσμα να πέσει κατά πολύ η θερμοκρασία. Η Δευτέρα θα είναι “χειμωνιάτικη”, όχι ακραία αλλά ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και θα φτάσει έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά αναμένεται να χιονίσει.

Στην Αττική και την Εύβοια θα χιονίσει σε υψόμετρα άνω των 900 μέτρων ενώ στην Κρήτη θα είναι πιο πυκνές οι χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από 1200 μέτρα. Στα Ανώγεια θα είναι έκπληξη αν θα χιονίσει, περιμένω να χιονίσει σε υψόμετρο πάνω από τα Ανώγεια».

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη και μετά, έως τις 18-20 Δεκεμβρίου, πάλι αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία περίπου στους 19 βαθμούς Κελσίου. Για τον καιρό των Χριστουγέννων, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη», είπε καταλήγοντας ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η απάντηση της Hellenic Train για την ακινητοποίηση συρμού του προαστιακού σε σήραγγα - «Θα προβούμε τα νόμιμα κατά του ΙΧ που προκάλεσε βραχυκύκλωμα»
Σύμφωνα με την εταιρεία, το περιστατικό οφείλεται σε διακοπή ηλεκτροδότησης, η οποία αναμένεται να προκαλέσει καθυστερήσεις σε ορισμένα δρομολόγια
Διακοπή δρομολογίων στον προαστιακό από σύγκρουση ΙΧ σε προστατευτικές μπάρες /
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση του 51χρονου στο λεωφορείο που επέβαινε το δεύτερο θύμα του
Στο οπτικό υλικό αποτυπώνεται καρέ -  καρέ όλη η διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης για να χτυπήσει τον 57χρονο μανάβη και στη συνέχεια να επιβιβαστεί στο λεωφορείο όπου πραγματοποίησε τη δεύτερη επίθεση
Η επίθεση του 51χρονου σε λεωφορείο και σε ΑΤ στο Κορωπί