Ελλάδα

Έρχεται “μαχαίρι” στις συντάξεις για να καλυφθεί η “τρύπα” στα ασφαλιστικά ταμεία

- Απορρίπτει η τρόικα το σχέδιο Βρούτση και πιέζει για νέα μέτρα
- Η μείωση στις συντάξεις το 2014 υπολογίζεται σε 4%-5%
- Ποια είναι τα αγκάθια του ασφαλιστικού

Νέες περικοπές στις συντάξεις απαιτεί η τρόικα που αμφισβητεί τα έσοδα απο το σχέδιο Βρούτση. Οι δανειστές, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, πιέζουν για μέτρα άνω του 1,2 δισ. ευρω εκτιμώντας ότι τα μέτρα του μίνι ασφαλιστικού μπορούν τα επιφέρουν στα ταμεία έσοδα της τάξης των 250 – 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις εφημερίδας, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εκτιμούν οτι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Ποια είναι τα αγκάθια του ασφαλιστικού

-Το σχέδιο νόμου του υπ. Εργασίας για το νοικοκύρεμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που παραμένει εκτός Βουλής, το οποίο ο Γ. Βρύτσης κοστολογεί σε περίπου 500 εκ. ευρώ. Το τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ρίχνουν το ποσό αυτό στα 250 εκ. ευρώ ενώ εγείρουν ενστάσεις για το χρόνο απόδοσής τους, εκτιμώντας οτι επιδιώκεται η εφαρμογή χρονοβόρων διαδικασιών με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανύπαρκτο μηχανισμό.

-Η ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία η οποία δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την τρόικα

-Η μείωση των εισφορών κατά 10 μονάδες μέσα στο 2014 στα πρώην “ευγενή ταμεία”. Εκτιμάται ότι η μείωση των συντάξεων των παλαιών ασφαλισμένων κατά 2% με 3% είναι αναπόφευκτη και αδιαπραγμάτευτη.

Διαβάστε

Συμφωνία Προβόπουλου με τρόικα: Τα κόκκινα δάνεια σε ειδικές διευθύνσεις μέσα στις τράπεζες

Δημοσίευμα “στολίζει” την τρόικα: Κάποιος να ελέγξει αυτό το τρίο που πέφτει έξω σε όλα –

Μητσοτάκης σε τρόικα: Αποκλείεται μέχρι τον Δεκέμβριο το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Οι δυο ώρες που έκριναν τη διαθεσιμότητα – Τα λένε ξανά τη Δευτέρα Μητσοτάκης – τρόικα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θέλαμε να ληστέψουμε τον θείο μου, ο ξάδερφός μου τον σκότωσε» λέει ο 41χρονος για τη δολοφονία του Γιώργου Καρυώτη στη Ρόδο
«Εγώ δεν ήθελα να τον σκοτώσουμε, είχα "πιει" κόκα και δεν καταλάβαινα τίποτα» είπε ο ανιψιός του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη που δολοφονήθηκε το 2022 στη Ρόδο
Ο 75χρονος Γιώργος Καριώτης που δολοφονήθηκε στη Ρόδο