Ελλάδα

“Έσπασε” η κατάληψη στο Πολυτεχνείο – Άνοιξε τις πύλες του για τον εορτασμό [pics]

Έληξε η κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο, που το κρατούσαν κλειστό από το πρωί της Τετάρτης (15.11.2017).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναρχικές συλλογικότητες μπήκαν στον χώρο και κάλεσαν τους αντιεξουσιαστές που έκαναν την κατάληψη να αποχωρήσουν, ώστε να γίνει κανονικά ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης.

Μετά από διαβουλεύσεις τελικά η κατάληψη έληξε, και οι πύλες άνοιξαν για το κοινό. Στον χώρο μπαίνουν και φοιτητικές οργανώσεις και νεολαίες κομμάτων όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο.

Ωστόσο η είσοδός τους γίνεται μόνο από την είσοδο της οδού Στουρνάρη, καθώς η κεντρική πύλη της Πατησίων δεν έχει ανοιχτεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται πως αναρχικοί που ήταν αντίθετοι με την κατάληψη είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 15:00 στην πλατεία Εξαρχείων.

Oι καταληψίες έχουν περιοριστεί σε ένα κτίριο του ΕΜΠ.politexneio exegersi

politexneio exegersi

politexneio exegersi

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί
Η κατάσταση που επικρατεί αμέσως μετά το δυστύχημα είναι χαοτική και οι συνομιλίες που βγήκαν στο «φως» αποκαλύπτουν την αγωνία των επιβατών και των συγγενών τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi