Ελλάδα

Εστιάτορες σκέφτονται να κόψουν τα τηγανιτά από τον κατάλογο λόγω έλλειψης του ηλιελαίου

Διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών και κυρίως του ηλιελαίου. Αλλά και της υψηλής τιμής του όταν αυτό είναι διαθέσιμο…

Σύμφωνα με το GRTIMES, οι τηγανητές πατάτες που μαγειρεύονται σε ηλιέλαιο είναι το νούμερο ένα υποψήφιο φαγητό που σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού τους τα εστιατόρια και οι ταβέρνες!

«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου» τονίζει στο GRTimes.gr o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

Οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί ραγδαία όπως προσθέτει ο κύριος Κουφίδης ενώ δεν υπάρχει ούτε δείγμα στα Σούπερ Μάρκετ.

«Το δεκάλιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στην διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».

Σύμφωνα με τον κύριο Κουφίδη, όλα έχουν «παγώσει» λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με ξενοδόχους και επαγγελματίες της εστίασης να βρίσκονται στον «αέρα». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετά μέρη του νομού Χαλκιδικής όπως η Ουρανούπολη και το Άγιο Όρος που ήταν πόλος έλξης για Ρώσους, αλλά και Ουκρανούς τουρίστες «θα πληγούν οικονομικά, λόγω του Πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία».

Επιπλέον, οι λογαριασμοί της ενέργειας έχουν φτάσει να είναι υψηλότεροι απ’ ότι πληρώνει μία επιχείρηση για το ενοίκιό της.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα