Site icon NewsIT

Έστησαν πάγκους και μοίρασαν φρούτα έξω από το υπουργείο Εργασίας

20.01.2016 | 12:49
Έστησαν πάγκους και μοίρασαν φρούτα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Μια μίνι... λαϊκή αγορά "στήθηκε" έξω από το υπουργείο Εργασίας. Διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, παραγωγοί λαϊκών αγορών της Αθήνας έστησαν τους πάγκους τους και άρχισαν να μοιράζουν φρούτα και λαχανικά στους περαστικούς.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά στο ασφαλιστικό και καταγγέλλουν κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και κατηγορούν την κυβέρνηση πως αυξάνει τις εισφορές των απασχολούμενων.

Όπως αναφέρουν οι εισφορές του λογαριασμού αγροτικής εστίας καταβάλλονται αποκλειστικά από τους ασφαλιζόμενους ενώ δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.

«Στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία για να δείξουμε το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Δεν αντέχουν οι αγρότες να πληρώσουν από 3.000 έως 7.000 ΟΓΑ, 5.000 εφορία, 5.000 ΕΛΓΑ. Είναι δυσβάσταχτα αυτά τα ποσά, δεν θα μπορούν να καλλιεργούν», δήλωσε ο Παντελής Μόσχος, πρόεδρος της Πανελλήνιες Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών.

Η συνάντηση που είχαν οι παραγωγοί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Γ. Πετρόπουλο αποδείχθηκε άκαρπη, συμφωνήθηκε όμως να γίνει νέο ραντεβού αύριο Πέμπτη (21.01.2016) στις 14:30 στο μεσημέρι, πάλι στο υπουργείο, ενώ νωρίτερα θα συναντήσουν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι παραγωγοί, μία ενδεχόμενη αύξηση στις εισφορές τους ισοδυναμεί με αφανισμό του αγροτικού κόσμου και της πρωτογενούς παραγωγής.

«Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους φόρους μας, αλλά αν στο εισόδημα με δεδομένη τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, αρχίζουν να προσμετρώνται τεκμήρια διαβίωσης, τότε ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ θα πρέπει να δίνει τα 4.000 ευρώ» τόνισε ο κ. Μόσχος.

Οι παραγωγοί έπαιξαν και ηχητικό με δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι πλησίασαν τους πάγκους για να πάρουν φρούτα και λαχανικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version