Site icon NewsIT

Εύβοια: «Μας είπαν πως το ασθενοφόρο θα έρθει το βράδυ» – Τι λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος που μετέφερε τον 75χρονο με το εγκεφαλικό στο Κέντρο Υγείας

06.07.2023 | 14:45
Εύβοια: «Μας είπαν πως το ασθενοφόρο θα έρθει το βράδυ» – Τι λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος που μετέφερε τον 75χρονο με το εγκεφαλικό στο Κέντρο Υγείας

Καρέ καρέ την μεταφορά του 75χρονου από την Εύβοια που υπέστη εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στην με το αυτοκίνητό του δημάρχου, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, περιγράφει στο newsit.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Πρόκειται για την τρίτη καταγγελία για έλλειψη ασθενοφόρων που γίνεται σήμερα (06.07.2023), αυτή τη φορά στην παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο δήμαρχος στο newsit.gr, o 75χρονος παραθεριστής, παλαίμαχος του Πανιωνίου, Ζαφείρης Κάκαρης, υπέστη εγκεφαλικό και επιληψία όταν βρισκόταν στην παραλία του Λιμνιώνα. “Κάλεσαν ασθενοφόρο, το ασθενοφόρο από Χαλκίδα είχε μόνο δύο, δήλωσε αδυναμία και τους είπε ότι θα πάει το βράδυ. Έκαναν μια προσπάθεια να τον μεταφέρουν οι ίδιοι ακυρώνοντάς το, λέγοντάς τους ότι “αφού δεν μπορείτε θα προσπαθήσουμε εμείς”, δεν τα κατάφεραν και κάτοικοι κάλεσαν εμένα. Πήρα έναν γιατρό από το Κέντρο Υγείας, σε συνεργασία με τον διευθυντή και πήγα στον Λιμιώνα, σε μια απόσταση 35 χιλιομέτρων, ένας πολύ δύσκολος δρόμος και τον μετέφερα στο Κέντρο Υγείας. Εκεί ήρθε ασθενοφόρο και τον παρέλαβε” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαθάς.

Ο 75χρονος, όπως μας μεταφέρει ο δήμαρχος “είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας”.

Μιλώντας τώρα για το πρόβλημα που αφορά τις ελλείψεις των ασθενοφόρων στην Εύβοια, τονίζει ότι θα επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της ΥΠΕ, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, γεγονός που ανησυχεί τους κατοίκους. “Υπάρχει ένα κέντρο συντονισμού στην Χαλκίδα και η Χαλκίδα διοχετεύει όλα τα ασθενοφόρα σε όλο το Νομό. Έχουν ξαναγίνει τέτοια περιστατικά και παίρνω κάποιον γιατρό και πάω εγώ αν χρειαστεί. Οι κάτοικοι εδώ προβληματίζονται, ανησυχούν. Ασθενοφόρα πρέπει να υπάρχουν σε διάφορα κομβικά σημεία στην Εύβοια, στα Κέντρα Υγείας, δηλαδή, έπρεπε να υπάρχουν” καταλήγει ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version