Ελλάδα

Εύβοια: «Όλα τα έκανε ο Κολομβιανός σύντροφός μου» λέει η κατηγορούμενη πατροκτόνος στην Κύμη

«Έδωσα ψεύτικη κατάθεση γιατί εκτελούσα τις εντολές του συζύγου μου και ήμουν σαν υπνωτισμένη», ισχυρίζεται τώρα η 26χρονη

Κατηγορείται ότι μαζί με τον αδελφό, αλλά και τον σύζυγό της σκότωσε τον ίδιο της τον πατέρα.
Έναν μήνα μετά το στυγερό έγκλημα στην Κύμη που συντάραξε όχι μόνον την Εύβοια, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, η προφυλακισμένη κόρη ρίχνει την ευθύνη στον Κολομβιανό σύντροφό της.

Μιλώντας τη Δευτέρα (03.02.2025) στο Live News μέσα από τις φυλακές, η κόρη που κατηγορείται για την πατροκτονία στην περιοχή της Κύμης στην Εύβοια αλλάζει την κατάθεσή της και δείχνει τον γαμπρό του θύματος και σύζυγό της ως υπεύθυνο για το έγκλημα.

«Δε ξέρω πότε θα έρθει η στιγμή που θα μπορέσω να συνειδητοποιήσω ότι βρίσκομαι στη φυλακή. Ζω μηχανικά, δηλαδή όλο αυτό που βιώνω εξαιτίας του ανθρώπου που αγάπησα τόσο πολύ και με πρόδωσε και έκανε κάτι τόσο κακό δεν θα βγει ποτέ από μέσα μου», λέει η 26χρονη προφυλακισμένη και προσθέτει πως εκείνη και ο αδελφός της δεν είχαν καμία ανάμειξη στη δολοφονία και πως όλα τα έκανε ο Κολομβιανός σύντροφός της, ο οποίος έχει και αυτός προφυλακιστεί.

-Μας είπε ότι απλά χρησιμοποίησε το μαξιλάρι γιατί και καλά δε θα άφηνε τα ίχνη του. Κάτι τέτοιο, κάπως έτσι.

-Μετά τον πήγε μόνος του στις σκάλες;

-Εγώ σας λέω ότι όταν κατέβηκα κάτω, με διαφορά δευτερολέπτων δηλαδή πρώτα κατέβαινε ο αδελφός και ακριβώς από πίσω του εγώ, το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν ήδη ο άνθρωπος στις σκάλες πεσμένος.

Αν και στην πρώτη τους κατάθεση είχαν ομολογήσει την πατροκτονία, τα δυο αδέλφια σήμερα δίνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα. Υποστηρίζουν πως δεν βρίσκονταν καν στον χώρο του εγκλήματος και πως ξύπνησαν από τις φωνές του 29χρονου.

«Ήμασταν πάνω στο δωμάτιο και κοιμόμασταν. Και ξυπνήσαμε από τις φωνές του συζύγου μου ο οποίος μας είπε «ελάτε κάτω γρήγορα». Αντικρίζοντας λοιπόν το θέαμα στη σκάλα, εγώ από τότε μέχρι και τώρα νιώθω ότι δεν έχω συνειδητοποιήσει το τι έχει συμβεί».

Έδωσα ψεύτικη κατάθεση γιατί εκτελούσα τις εντολές του συζύγου μου αναφέρει, μεταξύ άλλων, η 26χρονη η οποία παραδέχεται πως τον άκουγε σαν υπνωτισμένη.

«Είπα ό,τι είπα στην πρώτη μου κατάθεση γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν ακόμα απ’ έξω. Μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν μπω στην ανακρίτρια, καθόταν δίπλα μου και μου κρατούσε το χέρι. Και εγώ σαν υπνωτισμένη πραγματικά τον άκουσα. Να μην πω την αληθινή εκδοχή. Να πω την εκδοχή την δική του».

Η μαύρη μαγεία και τα 15.000 ευρώ

Η κόρη που ακολουθεί κοινή γραμμή με τον αδελφό της ισχυρίζεται πως η δολοφονία σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε αποκλειστικά και μόνο από τον σύζυγό της. Τον κατηγορεί ότι αποσκοπούσε στα χρήματα του πατέρα της, τα οποία, μάλιστα, της ζήτησε να εκταμιεύσει.

«Εγώ είχα ζητήσει από τον μπαμπά μου την κάρτα για να πληρώσω κάτι λογαριασμούς. Στην πορεία μου λέει (σ.σ. ο σύζυγός μου) καλύτερα να αδειάσουμε την κάρτα για να τα έχουμε και καλά φυλαγμένα. Αυτός επέμενε, επέμενε. Εν τέλει τα βγάλαμε όλα τα χρήματα. Συνολικά η κάρτα είχε 14-15.000 ευρώ».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, ο 29χρονος είχε βάλει στο μάτι και το πατρικό τους σπίτι, το οποίο ήθελε να εκμεταλλευτεί ως Airbnb.

«Ο (σύζυγος) επέμενε πάρα πολύ, ήθελε να αξιοποιήσουμε το σπίτι και να το κάνουμε ενοικιαζόμενο Airbnb. Ο μπαμπάς μου όταν το άκουσε είπε «Εε, καλά θα δούμε, θα το σκεφτούμε» αλλά δεν ήθελε. Ήταν κάθετος. Είπε παιδιά όχι. Κι εκεί άρχισε ο σύζυγος μου να τρελαίνεται. Φώναζε. Τα μάτια του, το ένα έφευγε δεξιά το άλλο αριστερά».

Ο 29χρονος γαμπρός περιγράφεται ως ευέξαπτος και ισχυρογνώμων. Καυχιόταν, μάλιστα, πως ήξερε από μαύρη μαγεία και πως έχει μεταφυσικές ικανότητες.

«Μου είχε μιλήσει για την γιαγιά του από την Κολομβία ότι ασχολούνταν με μαύρη μαγεία και μπορεί να της δώσει φωτογραφίες και να κάνει ό,τι θέλει. Μου έλεγε κάτι περί βουντού, ότι έχει δύναμη αλλά περισσότερο επικεντρωνόταν στον εαυτό του. Δήλωνε ότι έχει ξεχωριστές δυνάμεις ότι μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να γίνει».

Είναι εντυπωσιακό πως κανείς δεν γνώριζε ποια ήταν τελικά η δουλειά του 29χρονου. Στην οικογένεια είχε παρουσιαστεί ως σπουδαίος μπασκετμπολίστας με θητεία σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Κάτι που φυσικά δεν επιβεβαιώθηκε.

«Πάντα έλεγε ότι έχει κάνει κάποια πράγματα με το μπάσκετ, που έχει κάνει τόσες δουλειές, τώρα έμαθα στην τελευταία ανάκριση ότι δεν έχουν βρει στοιχεία ότι δούλευε πουθενά αυτός ο άνθρωπος».

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι έριξε αγιασμό στον πατέρα της μετά τη δολοφονία είπε:

-Είχες πει ότι έριξες αγιασμό στον πατέρα σου όταν τον σκοτώσατε κι έφυγε έτσι το κακό πνεύμα.

-Ήταν κάτι που το έκανε ο ίδιος και μου είπε «αυτό θα το πεις εσύ γιατί είναι καλύτερο». Δεν θυμάμαι ακριβώς. Ότι είναι καλύτερο να το πω εγώ επειδή είμαι γυναίκα. Κάπως έτσι το είχε αναφέρει.

-Άρα λοιπόν τον αγιασμό τον έριξε ο άντρας σου;

-Ναι και απλά μου το είπε στην πορεία ότι μην ανησυχείς το έκανα αυτό για να φύγει η κακή ενέργεια. (Ζητάω) δικαιοσύνη για τον μπαμπά μου αν και –όπως και να έρθουν τα πράγματα- ο μπαμπάς μου πίσω δεν θα γυρίσει και αυτό είναι κάτι που δεν θα μου βγει ποτέ από την ψυχή αυτό, το τραύμα. Απλά τουλάχιστον ο υπεύθυνος να τιμωρηθεί.

 

Ο 29χρονος που πήρε κι αυτός τον δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του, υποστηρίζει από την μεριά του πως ήταν παρών στο έγκλημα, αλλά πως δεν είχε καμία συμμετοχή.

Κανένας από τους τρεις, πάντως, δεν έπεισε τον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση τόσο του 29χρονου όσο και των δύο αδελφών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του τράπερ Snik για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας
Από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε, δεν προκύπτει να είναι κάτοχος πυροβόλου όπλου ο τράπερ, ενώ η 31χρονη σύντροφός του αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή
Έφοδος της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του τράπερ Snik για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας