Ελλάδα

Φαίδων Γεωργίτσης: “Αγόρι μου απέναντι, αντίο” – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του

Στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης έγινε η κηδεία του Φαίδωνα Γεωργίτση. Παρούσα η Μαίρη Χρονοπούλου με την οποία έπαιξαν σε σπουδαίες ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά. Ο Φαίδων Γεωργίτσης έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετίσουν τον γόη του ελληνικού σινεμά. Ο Φαίδων Γεωργίτσης έχασε την Παρασκευή (01.03.2019) τη μάχη με τον καρκίνο και ο θάνατός του βύθισε στο πένθος όσους τον γνώριζαν και είχαν δουλέψει μαζί του.

Στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης βρέθηκε πλήθος κόσμου για να αποχαιρετίσει τον γόη με τα καταγάλανα μάτια, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών.

Η οικογένεια του Φαίδωνα Γεωργίτση
Η Μαρίζα Γεωργίτση

Παρούσα η Μαίρη Χρονοπούλου, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν θα μπορούσε να μπει πει το δικό της αντίο στον Φαίδωνα Γεωργίτση. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού σινεμά.

Μαίρη Χρονοπούλου

Ανάμεσά τους και η ταινία “Μια Κυρία στα μπουζούκια”, όπου η Μαίρη Χρονοπούλου είχε τραγουδήσει το θρυλικό “Του αγοριού απέναντι”. Αυτό θυμήθηκε η σπουδαία ηθοποιός και ήταν ο τρόπος που επέλεξε να αποχαιρετίσει τον Φαίδωνα Γεωργίτση. “Αγόρι μου απέναντι, αντίο” έγραψε στο στεφάνι που έστειλε…

Παρούσα επίσης η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μαίρη Βιδάλη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άννα Φόνσου.

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Ο Σπύρος Μπιμπίλας
Μαίρη Βιδάλη, Ζαχαρίας Ρόχας

Άννα Φόνσου
Τζένη Ζαχαροπούλου
Αλμπέρτο Εσκενάζι

Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Ξεχώρισε για το ταλέντο του στις ταινίες «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» κ.ά.

Το παρατσούκλι, μάλιστα, που είχε την δεκαετία του ‘70 δεν ήταν άλλο από το «Έλληνας Τζέιμς Ντιν».

Στο θέατρο, είχε συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Μ. Βολανάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», είχε παίξει επίσης στους θρυλικούς Πανθέους, ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του ΄90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Είχε επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Είχε παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και τη δεύτερη με την Μπέτσυ Γεωργίτση, με την οποία είχε αποκτήσει δυο παιδιά. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, στο Κορωπί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα