Δευτέρα, 7 Οκτ.
24oC Αθήνα

Φαίη Μπακογιώργου: «Την βλέπαμε χτυπημένη να ζητιανεύει στα φανάρια» λέει μάρτυρας της δίκης για την δολοφονία της

Φαίη Μπακογιώργου: «Την βλέπαμε χτυπημένη να ζητιανεύει στα φανάρια» λέει μάρτυρας της δίκης για την δολοφονία της

Η δίκη για την δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου το 2021 στην Κυψέλη διακόπηκε για δεύτερη φορά και θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Η δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη το 2021 είχε σοκάρει το πανελλήνιο, ενώ στη δίκη κατηγορούνται η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της άτυχης κοπέλας.

Την ίδια ώρα ο πατέρας της λέει πως «περιμένω τη δικαιοσύνη, έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και σήμερα μου το απέδειξε».

Αρχικά το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο της Φαίης, έκανε λόγο για ισχαιμικό επεισόδιο, ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια η κοπέλα, μητέρα τριών παιδιών και έγκυος, βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Η κοπέλα είχε βρεθεί πεταμένη μπροστά από ένα γκαράζ στην οδό Τύχης 3 στην Αθήνα, τυλιγμένη με μια κουβέρτα, φορώντας πιτζάμες.Ο πατέρας της από την αρχή θεωρούσε πως κάτι άλλο είχε συμβεί στο παιδί του.

«Άκουγα πολλές φωνές από το σπίτι, την έβλεπα χτυπημένη, την είχα δει πολλές φορές στα φανάρια μαζί με τη γιαγιά να επαιτούν», είπε μια από τις μάρτυρες της δίκης που μίλησε στο ΕΡΤnews για τα βασανιστήρια που βίωνε η 23χρονη έγκυος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φυσικός αυτουργός της δολοφονίας θεωρείται η σπιτονοικοκυρά της και συνεργοί η μητέρα και η αδερφή της. 

Η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά δεν παρέστη πάλι στη δίκη, διόρισε συνήγορο που μέσω τρίτου ζήτησε αναβολή για την υπόθεση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και διέταξε τη βίαιη μεταγωγή της στην επόμενη συνεδρίαση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις