“Θα προκηρυχθούν 70 θέσεις για δασολόγους και 30 για δασοπόνους προκειμένου να υποστηρίξουν την κατάρτιση των δασικών χαρτών καθώς το 55% έχει ήδη ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο αναμένεται να είναι έτοιμο φέτος” τόνισε ο κ. Φάμελλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση συναντήσεων που είχε στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το λυόμενο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και συνοδεία της Δασάρχη Θεσσαλονίκης επιθεώρησε τις εργασίες του προγράμματος πυροπροστασίας, ενώ ενημερώθηκε και για την ολοκλήρωση της διαχειριστικής μελέτης του περιαστικού δάσους που θα εφαρμοσθεί το 2019. Παράλληλα, είχε συνάντηση με μέλη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν οι αναδασώσεις, οι δασικοί χάρτες, οι αγριόχοιροι και οι Επιτροπές Αντιρρήσεων δασικών χαρτών που στη Θεσσαλονίκη είναι 4 και στη Χαλκιδική 10.
“Έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές πρόληψης δασικών πυρκαγιών με την προσθήκη νέων εργαλείων όπως για παράδειγμα οι μεικτές ζώνες δάσους – κατοικιών που βρίσκονται στο Πανόραμα και στα Πεύκα ή οι τουριστικές κατοικίες που είναι χτισμένες μέσα σε πευκώνες στη Χαλκιδική” διευκρίνισε ο υπουργός.
Όσον αφορά στον πληθυσμό των αγριόχοιρων, αναφέρθηκε στα συνεργεία εκδίωξης και κάρπωσης που έχουν συσταθεί, παροτρύνοντας τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους από αγριόχοιρους, να ενημερώνουν το Δασαρχείο και το δήμο.
Ο κ. Φάμελλος μετέβη στη συνέχεια στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να ενημερωθεί για επιμέρους θέματα που αφορούν και πάλι τους δασικούς χάρτες, τα όρια των οικισμών, τα πρόδηλα λάθη, κ.λπ.
Το απόγευμα συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ, όπου του παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης – ανάπλασης της Εκθεσης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ