Site icon NewsIT

Φόρεσαν μαύρη τήβεννο στον Αδαμάντιο Κοραή! (ΦΩΤΟ)

30.09.2013 | 15:01
Φόρεσαν μαύρη τήβεννο στον Αδαμάντιο Κοραή! (ΦΩΤΟ)

Μαύρη τήβεννο φόρεσαν διαμαρτυρόμενοι στο άγαλμα του Αδαμάντιου Κοραή, ενώ κρέμασαν και πανό στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια.

Οι πρυτάνεις, πάντως, αναμένεται να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην ανώτατη εκπαίδευση για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών τους υπαλλήλων.

Ωστόσο, οι επικεφαλής των διοικήσεων των ΑΕΙ, που συμμετέχουν στο προεδρείο της Συνόδου πρυτάνεων, σε συνέντευξη που έδωσαν σήμερα, ζήτησαν να ανασταλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων και να δοθεί «λύση διαλόγου» με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και να γίνει επιστημονική αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, «τα προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται στα δικαστήρια». Με αυτό τον τρόπο, ο πρύτανης του ΑΠΘ σχολίασε την προσφυγή πρυτάνεων των ΑΕΙ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και το έγγραφο του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προς τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να διερευνηθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις με τις αποφάσεις Συγκλήτων των ΑΕΙ για αναστολή της λειτουργίας τους.

«Ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο», τόνισε ο Γιάννης Μυλόπουλος, που ζήτησε να δοθεί τεκμηρίωση για τον τρόπο με τον οποίο επελέγησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι που απομακρύνονται.

«Με ποια επιστημονικά κριτήρια» έγινε η επιλογή των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος και αναρωτήθηκε γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι σχετικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η προσφυγή των ΑΕΙ, πάντως, θα κατατεθεί στο ΣτΕ αύριο ή μεθαύριο και με αυτήν οι διοικήσεις τους θα προσβάλουν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Αύριο και μεθαύριο, επίσης, απεργεί το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ, με απόφαση της ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια ΑΕΙ και ΤΕΙ έδωσαν παράταση στις εγγραφές φοιτητών – Οι νέες ημερομηνίες

Παρέμβαση εισαγγελέα στα κλειστά πανεπιστήμια

ΑΕΙ: Ποιοι φεύγουν και από που- Ποιες θέσεις καταργούνται

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version