Τρίτη, 13 Αυγ.
35oC Αθήνα

Φωτά στην Αττική: Καρέ καρέ η διάσωση σκύλου από αστυνομικούς μέσα από σπίτι που καιγόταν

Φωτά στην Αττική: Καρέ καρέ η διάσωση σκύλου από αστυνομικούς μέσα από σπίτι που καιγόταν

Συγκλονιστικό βίντεο με αστυνομικούς να σώζουν σκύλο που κινδύνευε να καεί ζωντανός στη φωτιά που σάρωσε την Αττική βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, ο στρατός και οι εθελοντές έδωσαν τιτάνια μάχη με τη φωτιά στα πύρινα μέτωπα της Αττικής.

Στην περιοχή Ντράφι, στα όρια Πεντέλης – Πάτημα Χαλανδρίου, ομάδα αστυνομικών διέσωσε σκύλο μέσα από σπίτι που είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ μετέφεραν το ζώο σε ασφαλές μέρος.

Οι δραματικές στιγμές καταγράφηκαν σε βίντεο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 267 διασώσεις πολιτών και τουλάχιστον 17 διασώσεις ζώων από τις ομάδες ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ.

Μέριμνα για τα ζώα συντροφιάς 

Για την προστασία των κατοικιδίων από τη φωτιά  στην Αττική έχουν συσταθεί ειδικοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

«Είναι δύσκολη μέρα για όλους, ειδικά για τα ζώα. Η ειδική γραμματεία για την προστασία των ζώων συμμετέχει από την πρώτη στιγμή με εθελοντές από το Save your hood, το συντονιστικό κέντρο, φορέων και πολιτών, για την αποτελεσματική διαχείριση των πυρόπληκτων ζώων. Χώροι προσωρινής φιλοξενίας έχουν συσταθεί στο δημαρχείο και στο γήπεδο μπάσκετ του Γραμματικού. Επίσης στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξής όπως και στο ΠΑΛΕ του Γαλατσίου με τον οργανισμό Dogs Voice», είπε ο ειδικός Γραμματέας προστασίας ζώων συντροφιάς Υπουργείου Εσωτερικών, Νικόλαος Χρυσάκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις