Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Φωτιά και έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Μαύροι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή

Φωτιά και έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Μαύροι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή
Eurokinissi

Έκρηξη και φωτιά σημειώθηκε σε επιχείρηση στην Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης (12.6.24).

Η έκρηξη προκλήθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών και ανοξείδωτων οικιακών σκευών PAL Παλαμίδης, επί της οδού Αιγιδών 9 στο Πανόραμα Κηφισιάς. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που ειδοποιήθηκε στις 15:34. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο φροντίζει με ρίψεις νερού η φωτιά να μην επεκταθεί σε γειτονικά εργοστάσια. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρχε κάποιος εργαζόμενος μέσα στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης.

Η εξέλιξη της φωτιάς

Μήνυμα του 112

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 της ΓΓΠΠ.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στην περιοχή έχει δοθεί οδηγία τα παράθυρα του κτιρίου να παραμείνουν κλειστά.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς από την έκρηξη στην Κάτω Κηφισιά, ισχύει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Σενέκα και Αιγιδών. 

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει κλείσει ο παράδρομος της Εθνικής στο ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο της Καλυφτάκη.   

«Ο ιδιοκτήτης πιθανολογεί ότι η έκρηξη προήλθε από μπαταρία»

«Δόθηκε σήμα στον δήμο Κηφισιάς στις 15:35 και στείλαμε δύο πυροσβεστικά και τρεις υδροφόρες. Η Πυροσβεστική την ίδια στιγμή έφτασε στο σημείο. Δεν υπάρχουν θύματα σύμφωνα με πληροφορίες ούτε κάποιος τραυματίας», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολητάς.

«Μίλησα με τον ιδιοκτήτη, δεν μπορώ να πω με σιγουριά από πού ξεκίνησε η φωτιά, ούτε ο ίδιος φυσικά, πιθανολογεί από μπαταρία», τόνισε.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις