Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη διάσωση βρέφους από την φωτιά στον Πειραιά

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη διάσωση βρέφους από την φωτιά στον Πειραιά

Δραματικές στιγμές έζησε η τοπική κοινωνία του Πειραια οταν έπιασε φωτια σε σπιτι της οδού Κουντουριώτου το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και με την χρήση κλιμακοφόρου οχήματος, κατάφερε να απεγκλωβίσει ένα βρέφος και άλλα 8 άτομα (έξι γυναίκες και έναν άνδρα) που είχαν εγκλωβιστεί σε υπερκείμενους ορόφους.

Τρία από τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Τζάνειο νοσοκομείο, ενώ το βρέφος με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και με τη βοήθεια μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Η φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών, πήρε γρήγορα διαστάσεις, ενώ στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 50 άνδρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα και μία μονάδα της ΕΜΑΚ.

Συγκλονισμένοι οι γείτονες έβλεπαν τον μαύρο καπνό να βγαίνει απο το ισόγειο και να επεκτείνεται στην πολυκατοικία. “Ηρθε γρήγορα η πυροσβεστική. Η ατμόσφαιρα ηταν αποπνικτική και βλέπαμε τη φωτιά”, λένε χατακτηριστικα στο Newsit, γείτονες που έζησαν τις δραματικές στιγμές.

Η πυροσβεστική επενέβη άμεσα στο σημείο και κατάφερε να απεγκλωβίσει την τελευταία στιγμή ένα μικρό παιδί, γλιτώνοντας το από βέβαιο θάνατο.

“Ειδα το παιδακι το οποιο έβγαλαν οι πυροσβέστες”, λεει στο Newsit, συγκλονισμένη μία γειτόνισσα που έζησε λεπτό προς λεπτό τη δραματική μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες. Το παιδι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παιδων οπου διαπιστώθηκε πως είναι καλα στην υγεία του.

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε