Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Φωτιά σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας – Απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα

Φωτιά σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας – Απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα

Φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξημερώματα προς Πέμπτη (25.7.2024) σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τουλάχιστον δέκα άτομα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα, ενώ πυκνοί καπνοί συνεχίζουν να καλύπτουν την περιοχή. 

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από κατοίκους της οδού Αγίου Μελετίου για πυκνό καπνό να βγαίνει από τη στοά του Θεάτρου «Broadway (Μπρόντγουαιη)» στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, επρόκειτο για φωτιά που ξεκίνησε από υπόγειο καφέ, που βρίσκεται μέσα στην ιστορική στοά.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, όμως όταν έφτασαν ζήτησαν ενισχύσεις, καθώς η πυρκαγιά είχε λάβει διαστάσεις στον υπόγειο χώρο, ενώ οι καπνοί είχαν «πλημμυρίσει» την πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη στοά. 

Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 32 πυροσβέστες με 8 οχήματα της Πυροσβεστικής, ένα εξ αυτών κλιμακοφόρο – δηλαδή με σκάλα, ενώ οι πυροσβέστες κατέβασαν κόσμο από τον ημιώροφο και τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, χρησιμοποιώντας σκάλες στα μπαλκόνια.

 

Ταυτόχρονα, η αστυνομία έκλεισε την Αγίου Μελετίου, στο τμήμα από την Πατησίων έως την Γ’ Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησαν σκηνές αγωνίας καθώς συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του κτιρίου προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί τους και να τους δώσουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, καθώς οι διάδρομοι του κτιρίου ήταν γεμάτοι καπνό και δεν ήταν δυνατή η διαφυγή.

 

Συγγενείς κατοίκου της περιοχής πετούσαν μπουκάλια νερό στο μπαλκόνι γυναίκας και της φώναζαν ότι πρέπει να βρέξει ένα ρούχο και να το κρατήσει μπροστά στη μύτη και το στόμα ώστε να μπορέσει να πάρει ανάσες, αναφέρει το Orange Press Agency.

Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες και καθώς έδειχνε να αντιμετωπίζει πιο σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι απεγκλωβισμοί συνεχίστηκαν μέχρι τις 2.30. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο, ενώ οι καπνοί εξακολουθούν να «αναβλύζουν» από το υπόγειο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις