Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Συνελήφθη ένας 35χρονος, φωτογραφία και βίντεο από τη στιγμή που ξεκίνησε

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Συνελήφθη ένας 35χρονος, φωτογραφία και βίντεο από τη στιγμή που ξεκίνησε

Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα για την φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά το μεσημέρι της Τετάρτης (03/07/2024) προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο 35χρονος είναι ένας από τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την ΕΛΑΣ για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα φέρεται να είναι ο χειριστής του drone, η πτώση του οποίου εξετάζεται ως αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φωτογραφία και βίντεο ντοκουμέντο

Φωτογραφία δείχνει τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά στα Γλυκά Νερά, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και το 112 που καλούσε τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα.

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά μετά την πτώση του drone. Στα πλάνα απεικονίζεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή.

Η ελληνική εταιρεία με τα συγκεκριμένα drone

Σύμφωνα με το onalert.gr το drone που διακρίνεται στα πλάνα από το σημείο είναι ένα SARISA SRS-1A της ελληνικής εταιρείας SAS Technology, η οποία έχει εγκαταστάσεις στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Το SARISA SRS-1A, είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου βάρους με πολλαπλούς ρότορες με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 60 κιλά. Διαθέτει ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φτάσει περίπου 35 κιλά.

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, η SAS Technology ολοκλήρωσε με επιτυχία εναέρια βολή του SARISA SRS-1Α με ρουκέτα 2.75’’ τύπου Hydra 70 και ειδικότερα τον τύπο FZ90 κατασκευής της Thales Belgium.

Η συγκεκριμένη έκδοση του UCAV, η SRS-1A αναπτύσσεται αποκλειστικά για στρατιωτικές επιχειρήσεις και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του ελληνικού στρατού. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αμυντική έκθεση της Αθήνας DEFEA 2021.

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος SARISΑ εξοπλισμένου με HYDRA 70, τόσο με την κατευθυνόμενη όσο και με την απλή ρουκέτα, ενδεικτικά αφορούν:

Στην άμυνα νήσων ενάντια σε αποβατικές επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις μονάδων καταδρομών, σαν οργανικό σύστημα ναυτικών μονάδων. Πολλές άλλες αντίστοιχες εφαρμογές και μάλιστα σαν οργανικό σύστημα στην υπηρεσία του τοπικού Διοικητή, που δεν χρειάζεται πλέον να εξαρτάται από την δυνατότητα διάθεσης περιορισμένων επιχειρησιακών πόρων όπως μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα.

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Υπό πλήρη έλεγχο είναι, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών χάρη στη συντονισμένη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η οποία επιχείρησε με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου η οποία συνέδραμε την Πυροσβεστική στο έργο της κατάσβεσης με 1 μεγάλο και 2 μικρά Πυροσβεστικά οχήματα, 1 υδροφόρα και προσωπικό. Σημαντική ήταν η συμβολή και του προσωπικού από τον τομέα καθαριότητας καθώς και εθελοντών του Δήμου.

Αν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στην Αγία Παρασκευή και περιορίστηκε στα όρια του Δήμου, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree, ενώ οι γονείς των παιδιών τα οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο summer camp στο Αθλητικό Κέντρο της Νότου, ειδοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να τα απομακρύνουν, με στόχο την προστασία τους. Επίσης λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς, από την ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκε εκτροπή στις οδούς Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου.


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις