Site icon NewsIT

Φωτιά στα Χανιά: Εκκενώνονται ακόμη δυο οικισμοί, μάχη με τις αναζωπυρώσεις

24.07.2024 | 19:22
Φωτιά στα Χανιά: Εκκενώνονται ακόμη δυο οικισμοί, μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Χανιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/07/2024) στο χωριό Αγριλές, από αυτοκίνητο το οποίο, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμή συνθήκες πήρε φωτιά.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά στα Χανιά επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες, ενώ το απόγευμα λίγο μετά τις 18.00 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μάζας και Παπαδιανών από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Η σχετική ανακοίνωση: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μάζα και Παπαδιανά Χανίων, απομακρυνθείτε προς Τεμένια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή για εκκένωση στα χωριά Λιβάδα και Αγριλές.

Αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, μετά ωστόσο οι εστίες φωτιάς “περικύκλωσαν” στην κυριολεξία τα σπίτια στη Λιβάδα και στο Ροδοβάνι, ενώ αυτή την ώρα φλόγες απειλούν τη Μάζα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν διαρκώς μάχη με τις αναζωπυρώσεις που προκαλούν οι δυνατές ριπές του ανέμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν ως και 8 διαφορετικές εστίες.

Στην προσπάθεια εντοπισμού ακόμα και μικρότερων εστιών η Πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποιεί drones.

Αυτό που ανησυχεί την Πυροσβεστική είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και έχουν ισχύ από 3 έως 6 μποφόρ βορειοανατολικά και υπάρχει φόβος να μεταφέρουν τις φλόγες στους οικισμούς.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 130 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων  35 οχήματα, υδροφόρες και ΟΤΑ του δήμου, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καντάνου Σελίνου η φωτιά κατευθύνεται προς Μάζα και Ροδοβάνι, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στη Μάζα μάλιστα είναι πολύ κοντά σε σπίτια.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version