Ελλάδα

Φωτιά στη Αχαΐα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο, συνεχή μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06/2024) στην Αχαΐα στην περιοχή Μαστραντώνης με το 112 να στέλνει συνεχώς μηνύματα εκκένωσης περιοχών.

Στη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα 1 ελικόπτερο. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα, ενώ σύμφωνα με το dete έχει μπει σε αποθήκες και στάβλους.

fotia axaia

Λόγω της φωτιάς, ήχησε νωρίτερα το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καλούνταν να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαστραντώνης Αχαΐας: Παραμείνετε σε ετοιμότητα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην περιοχή ήχησε εκ νέου το 112 που καλεί τους κατοίκους του οικισμού Αγία Βαρβάρα να απομακρυνθούν. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112 Αχαΐα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Βαρβάρα απομακρυνθείτε προς Κάλφα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Κωστοπουλαίικα Κάλφας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

 

 

 

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πλημμύρισε» η Ερμού από κόσμο – Ψώνια και βόλτα στο κέντρο με ανοιχτά καταστήματα και «σύμμαχο» τον καιρό
Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 16:00, με εξαίρεση τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που θα κρατήσουν σε λειτουργία τα μαγαζιά τους έως τις 20:00
Κόσμος στην Ερμού