Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Φωτιά στη Αχαΐα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο, συνεχή μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Φωτιά στη Αχαΐα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο, συνεχή μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06/2024) στην Αχαΐα στην περιοχή Μαστραντώνης με το 112 να στέλνει συνεχώς μηνύματα εκκένωσης περιοχών.

Στη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα 1 ελικόπτερο. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα, ενώ σύμφωνα με το dete έχει μπει σε αποθήκες και στάβλους.

Λόγω της φωτιάς, ήχησε νωρίτερα το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καλούνταν να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαστραντώνης Αχαΐας: Παραμείνετε σε ετοιμότητα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην περιοχή ήχησε εκ νέου το 112 που καλεί τους κατοίκους του οικισμού Αγία Βαρβάρα να απομακρυνθούν. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112 Αχαΐα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Βαρβάρα απομακρυνθείτε προς Κάλφα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Κωστοπουλαίικα Κάλφας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις