Site icon NewsIT

Φωτιά στη Λαμία: Σκληρή μάχη για να μην φτάσει η φωτιά σε κλειστό στρατόπεδο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

24.08.2024 | 16:18
Φωτιά στη Λαμία: Σκληρή μάχη για να μην φτάσει η φωτιά σε κλειστό στρατόπεδο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Στη σκληρή μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Παναγιά Δομοκού στη Λαμία, «έπεσαν» οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.

Η φωτιά στη Λαμία ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι (24.08.2024) αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο.

Απειλή για το χωριό Παναγιά δεν υπάρχει πλέον.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Ο «πονοκέφαλος» των πυροσβεστών ήταν ότι ανατολικά του χωριού και ανάμεσα στα χωριά Παναγιά και Ομβριακή βρίσκεται ένα παλιό εγκαταλειμμένο στρατόπεδο όπου υπήρχαν στο παρελθόν υπαίθρια τοποθετημένα πυρομαχικά.

Το στρατόπεδο εδώ και τέσσερα χρόνια έχει κλείσει αλλά η μάχη των πυροσβεστών από το έδαφος και τον αέρα κράτησε μακριά τις φλόγες σε απόσταση 1 χιλιομέτρου περίπου.

LamiaReport.gr: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Παναγιά Δομοκού

Στην περιοχή έκαναν ρίψεις 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο ενώ συνεχίζουν αυτή την ώρα το δύσκολο έργο τους τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στο σημείο βρίσκονται 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου από την 4η ΕΜΟΔΕ της Λαμίας ενώ έχουν κινητοποιηθεί χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες τόσο από το Δήμο του Δομοκού και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Κάτοικοι της περιοχής με τρακτέρ προσπαθούν να δημιουργήσουν από την βόρεια και ανατολική πλευρά του χωριού μια αντιπυρική ζώνη και να προστατέψουν με αυτό τον τρόπο κάθε κίνηση της φωτιάς.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version