Τετάρτη, 17 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Φωτιά στη Ναυπακτία: Παραλίγο ατύχημα με Canadair που χτύπησε σε πεύκο

Φωτιά στη Ναυπακτία: Παραλίγο ατύχημα με Canadair που χτύπησε σε πεύκο

Παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα με αεροσκάφος τύπου Canadair στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/06/2024) στη Ναυπακτία στην περιοχή του Πλάτανίτη.

Συγκεκριμένα ένα αεροσκάφος τύπου Canadair CL215 που επιχειρεί στη φωτιά στη Ναυπακτία, βρίσκει στην κάτω πλευρά του πάνω σε ένα πεύκο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κλαδιά του δέντρου.

Το canadair μεταστάθμευε στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα στο πλαίσιο της διασποράς των πυροσβεστικών δυνάμεων για την έγκαιρη αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

Κατά τη διαδικασία ρίψης του νερού βρήκε στο Πεύκο το ακροπτερύγιο του αεροσκάφους. Ο πιλότος το αντελήφθη και δήλωσε το σήμα για την ανάγκη προσγείωσης. Επέστρεψε στη βάση της Ανδραβίδας όπου αφού προσγειώθηκε επιτυχώς, το αεροσκάφος περνάει από σχετικό έλεγχο.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ δυνατό» λέει ο δήμαρχος

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι αρχικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά στη Ναυπακτία έχουν ενισχυθεί καθώς πυροσβέστες από Πάτρα και Αίγιο έχουν μεταβεί στην περιοχή.

Συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα,25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή ήχησε το 112 και αρχικά κάλεσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή Άνω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο.

Στη συνέχεια χτύπησε και πάλι το 112 και ζητά από τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς Αντίρριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις