Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Εκκενώσεις οικισμών, ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Εκκενώσεις οικισμών, ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Πύρινη “κόλαση” στη Νέα Αγχίαλο, μετά τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, το απόγευμα της Πέμπτης (27.07.2023). Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, λόγω της φωτιάς στη Μαγνησία. 

Το μήνυμα που εστάλη από το 112 στις 20:05 αναφέρει: «Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομετρων. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών». 

 

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, όταν έγιναν συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών που τυλίχθηκε στις φλόγες και βρίσκεται 4χλμ. βορειοδυτικά της Αγχιάλου και 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όσα F-16 βρίσκονται εκτός καταφυγίων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Δείτε live εικόνα από τις φωτιές

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 133 άτομα από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών περιπολικών σκαφών του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου. Σε ετοιμότητα παραμένουν 4 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και δύο ρυμουλκά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις