Site icon NewsIT

Φωτιά στη Ρόδο: «Φύγαμε με πετσέτες στα πρόσωπα» – Εκατοντάδες τουρίστες «δραπετεύουν» από τις φλόγες

22.07.2023 | 20:56
Φωτιά στη Ρόδο: «Φύγαμε με πετσέτες στα πρόσωπα» – Εκατοντάδες τουρίστες «δραπετεύουν» από τις φλόγες

«Φύγαμε με πετσέτες στα πρόσωπά μας» αναφέρει ένας τουρίστας από τη Ρόδο, που κινδύνεψε από τη μεγάλη φωτιά που καίει στο νησί.

Σημειώνεται πως από το πρωί εκκενώθηκαν τρία μεγάλα ξενοδοχεία στη Ρόδο. Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Τουρίστες με τα παιδιά στα χέρια έτρεχαν μακριά από τη φωτιά. 

Ένας Βρετανός τουρίστας έγραψε στο Twitter: «Εγκλωβισμένοι στη Ρόδο δραπετεύοντας από τις πυρκαγιές με τα πόδια – αφήσαμε τα πάντα στο ξενοδοχείο και φύγαμε με πετσέτες στα πρόσωπά μας. Ο μικρότερός μου γιος μόλις μου είπε ότι δεν θέλει να πεθάνει. Κανένα νέο από τις αρχές. Τρομακτική κατάσταση εδώ».

Σε συνεργασία με τον δήμο της Ρόδου οι τουρίστες μεταφέρθηκαν σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η προσπάθεια για την εξεύρεση χώρων έτσι ώστε να φιλοξενηθούν οι επισκέπτες.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες αυτούς έμεναν σε ξενοδοχεία στην περιοχή Κιοτάρι και ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου. Τρία από τα ξενοδοχεία αυτά δεχτήκαν την «εισβολή» της φωτιάς, αλλά υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση και αυτή δεν επεκτάθηκε, ενώ η απομάκρυνση των τουριστών από τα άλλα ξενοδοχεία έγινε λόγω των πυκνών καπνών που είχε σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή.

Η DailyMail κάνει λόγο για τουρίστες που αναγκάστηκαν να περπατήσουν για μίλια υπό την απειλή της φωτιάς και με συνθήκες ακραίου καύσωνα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version