Πέμπτη, 22 Αυγ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Νέο μέτωπο πυρκαγιάς – Τραυματίστηκε ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ και ακόμη ένα άτομο

Φωτιά στη Ρόδο: Νέο μέτωπο πυρκαγιάς – Τραυματίστηκε ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ και ακόμη ένα άτομο
EUROKINISSI

Νέα εστία φωτιάς εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στη Ρόδο το απόγευμα της Τετάρτης (21.08.2024), σε σημείο μετά την δασική περιοχή Κυμισάλα, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις δυνάμεις, ενώ σημειώθηκε και ένας τραυματίας

Το νέο μέτωπο της φωτιάς σημειώθηκε σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πρώτη φωτιά στη Ρόδο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 11ης ΕΜΟΔΕ και έθεσαν υπό έλεγχο το μέτωπο. Ο διοικητής της 11η ΕΜΟΔΕ χτύπησε στην μέση του σε βράχια με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται επιχείρηση μεταφοράς του από το δύσβατο σημείο

Σκοπός των διασωστών είναι να κατεβάσουν σε κοντινό δρόμο τον τραυματισμένο διοικητή προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης του από την πυροσβεστική σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης στην κοινότητα Μονολίθου. Εκτός από τον διοικητή τραυματίστηκε και ένας ακόμη πυροσβέστης που επιχειρούσε σε πολύ δύσβατο σημείο, οι οποίοι εν τέλει έπεσαν από ύψος.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες οι δασοκομάντος έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τα τραύματα που φέρουν.

Στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 15 οχήματα και οκτώ τμήματα πεζοπόρο. Παραμένουν ακόμη και ομάδες εθελοντών.

Την ίδια ώρα στο πρώτο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης και τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα, λίγο πριν τις 21:00 υπήρξε τραυματισμός πυροσβέστη σε δύσβατο βραχώδες σημείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις