Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Σε πλοία, γυμναστήρια και σχολεία οι απεγκλωβισμένοι

Φωτιά στη Ρόδο: Σε πλοία, γυμναστήρια και σχολεία οι απεγκλωβισμένοι

Πύρινη κόλαση εξακολουθεί να επικρατεί στη Ρόδο, ενώ χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν ήδη απομακρυνθεί από τη φωτιά. 

Νωρίτερα στη Ρόδο επικράτησαν σκηνές πανικού με τους τουρίστες να τρέχουν προς τις παραλίες προσπαθώντας να βρουν ασφαλές καταφύγιο από τη φωτιά.

Οι πρώτοι τουρίστες μεταφέρθηκαν στις Καλυθιές Ρόδου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Κολοσσού. Την ίδια ώρα, τουρίστες μεταφέρθηκαν και σε καταλύματα στο Φαληράκι, ενώ συνεχώς ανοίγουν δομές προκειμένου να φιλοξενήσουν τους τουρίστες.

Παράλληλα, τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία δεσμεύτηκαν στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά. Πρόκειται για τα πλοία blue star chioς, Dodekanisos Express και Panagia Skiadeni.

 

Τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Ο δήμος Ρόδου σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως όσοι προέρχονται από την εκκένωση περιοχών της Δημοτικής Κοινότητας Πυλώνας και της Δημοτικής Κοινότητα Λάρδου κατευθύνονται προς το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, το Λύκειο Αρχαγγέλου και το 2ο Δημοτικό Αρχαγγέλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις