Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Φωτιά στη Σέριφο: Εφιαλτικό βράδυ, στις φλόγες το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού

Φωτιά στη Σέριφο: Εφιαλτικό βράδυ, στις φλόγες το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Σέριφο με τη φωτιά να μην μπορεί να ελεγχθεί λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06/2024) καίει σε όλο το νοτιοδυτικό κομμάτι στη Σέριφο και το μεγάλο μέτωπο είναι από το Καλό Αμπέρι με κατεύθυνση προς Βάγια και Γάνεμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν καταστραφεί κτίσματα και ιδιοκτησίες.

Στο νησί επιχειρούν 4 πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου ενώ αναμένονται πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αττική και τη Σύρο. Συγκεκριμένα από την Αττική έφυγαν 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα και από την Σύρο μεταβαίνουν 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06/2024) από την περιοχή Λιβαδάκια και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Εκκενώθηκαν 8 οικισμοί

Το 112 έχει ηχήσει έως τώρα τρεις φορές στο νησί με τους κατοίκους και τους τουρίστες να καλούνται να εκκενώσουν οκτώ οικισμούς.

Οι οικισμοί στη Σέριφο που έχουν εκκενωθεί είναι οι Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Στις 21:01 εστάλη μήνυμα που αναφέρει: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι.»

Στις 19:34 εστάλη μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό_Αμπέλι απομακρυνθείτε προς Χώρα_Σερίφου μέσω Κουταλά».

Το πρώτο μήνυμα του 112 ήταν το εξής: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις