Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Φωτιά στη Σέριφο, συνεχή μηνύματα από το 112

Φωτιά στη Σέριφο, συνεχή μηνύματα από το 112
facebook/pyrkagianews

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06/2024) στη Σέριφο με το 112 να έχει δώσει εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Ράμος, Λιβάδι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Λειβαδάκια στη Σέριφο και είναι δίπλα από το σπίτια. Στο νησί υπάρχει μόνο ένα πυροσβεστικό και είναι εξαιρετικά δύσβατη περιοχή εκεί που καίει.

Στο σημείο επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα και πλέον πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην Σέριφο ήχησε το 112 αρχικά για εκκένωση των περιοχών Ράμος και Λιβάδι.

«Ενεργοποίηση Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος & Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και τουρίστες του νησιού.

Στη συνέχεια ακολούθησε και άλλο μήνυμα με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να απομακρυνθούν προς την Χώρα Σερίφου.

Στο μεταξύ για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης και τόνισε πως η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, είναι πάνω από τα Λιβαδάκια και κατευθύνεται σε βραχώδη έκταση στο βουνό.

Ακόμη τόνισε πως τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν και πως στο νησί πνέουν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις