Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Φωτιά στη Σέριφο: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων – «Έχουν καεί σπίτια, αποθήκες, εξοχικά, εκκλησίες»

Φωτιά στη Σέριφο: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων – «Έχουν καεί σπίτια, αποθήκες, εξοχικά, εκκλησίες»
facebook/pyrkagianews

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη Σέριφο που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (29/0/2024) και έχει επεκταθεί τα ξημερώματα της Κυριακής (30/0/2024) σε ένα ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων.

Ο δήμαρχος στη Σέριφο κάνει λόγο για βιβλική καταστροφή για τη φωτιά που κατακαίει το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και κάνει λόγο για καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές είπε πως «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές». 

Ακόμη αναφέρθηκε στους επτά πυροσβέστες με τα τρία οχήματα που έφτασαν με δυσκολία από τη Σύρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών λέγοντας: «Ευτυχώς είναι τώρα στο μέτωπο. Είναι όμως τόσο μεγάλο που δεν ξέρουμε που να πάμε. Θέλουμε να κρατηθούμε εδώ να μην έχουμε άλλες ζημιές μέχρι να έρθει η ενίσχυση από την Αθήνα».

Για τις εκκενώσεις που έχουν γίνει σε οικισμούς είπε ότι «οι κάτοικοι έχουν φύγει είτε προς το λιμάνι, είτε προς τη Χώρα».

Στο νησί επιχειρούν 4 πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου καθώς και τα 3 οχήματα και οι 7 πυροσβέστες που έφτασαν από τη Σύρο, ενώ αναμένονται πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αττική.

Συγκεκριμένα από την Αττική έφυγαν 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα και από την Σύρο μεταβαίνουν 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Εντολή εκκένωσης σε ακόμα έναν οικισμό

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης και στον οικισμό του Μεγάλου Λιβαδιού με τους κατοίκους και τους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί να πηγαίνουν προς τη Χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις