Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Φωτιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης: Απειλήθηκαν σπίτια – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους για ετοιμότητα

Φωτιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης: Απειλήθηκαν σπίτια – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους για ετοιμότητα
Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (18.07.2024) στον δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Για τη φωτιά, που πλησίασε τις αυλές σπιτιών και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες στίες, στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης και στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Βοήθεια προσφέρον και μηχανήματα ΟΤΑ. 

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πυκνών καπνών, που έπνιξαν όλη την περιοχή.

«Μόνο ένα παλιό σπίτι το έχει πειράξει λίγο η φωτιά»

«Από ότι γνωρίζω μέχρι στιγμής μόνο ένα παλιό σπίτι πρέπει να το έχει πειράξει λίγο η φωτιά, δεν υπάρχει κάτι άλλο σοβαρό», δήλωσε στο newsit.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Κώστας Κουγιουμτζίδης.

«Ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι η φωτιά αλλά λόγω του δυνατού αέρα μας την προχωρούσε γρήγορα από τη μια μεριά στην άλλη. Υπό μερικό έλεγχο είναι τώρα, έχουμε τα μηχανήματα έργου, έχουμε τις υδροφόρες, εναέρια μέσα της πυροσβεστικής και το ελέγχουμε το σημείο», υπογράμμισε..

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από το 112 το οποίο τους συμβουλεύει να μείνουν σε ετοιμότητα.

 

Φωτογραφίες κατοίκων από το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς:

 

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το tweet της Πυροσβεστικής:

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι. 

Έκκληση στους κατοίκους Θέρμης να περιορίσουν την κατανάλωση νερού

Έκκληση προς τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού απηύθυνε η Κοινότητα Τριλόφου και Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης με σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

«Περίπου από τη 1 το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ Τριλόφου και Πλαγιαρίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης καθώς και μηχανήματα του δήμου (πυροσβεστικά, υδροφόρες κ.λπ.). Για την τροφοδοσία τους απαιτούνται σημαντικές ποσότητες νερού για τον λόγο αυτόν παρακαλούνται οι κάτοικοι αυτών των περιοχών καθώς και οι αγρότες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού.

Κοινότητα Τριλόφου Δήμου Θέρμης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, voria.gr, ethermaikos.gr, thesstoday.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις