Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Φωτιά στη Βόλβη: Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς

Φωτιά στη Βόλβη: Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς
Pyrkagianews/facebook

Καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Βόλβη κοντά στον οικισμό της λίμνης το μεσημέρι της Πέμπτης (20/06/2024).

Στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στη Βόλβη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 40 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Αυτή την ώρα η εικόνα από τη φωτιά είναι καλύτερη. Είμαστε μόλις 500 μέτρα από τον οικισμό αλλά το γεγονός πως δεν φυσάει, βοηθάει ώστε οι φλόγες να μην πλησιάσουν στον οικισμό της Λίμνης», δήλωσε στο thestival.gr ο Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Όπως είπε ο κ. Λιάμας, οι φλόγες καίνε σε δασύλλιο με πεύκα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Βόλβης ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής, κάτοικοι της Λίμνης αλλά και άλλων οικισμών της περιοχής βρίσκονται επί ποδός με ίδια μέσα.

Νωρίτερα είχε ηχήσει το 112 στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη και τους καλούσε να είναι σε ετοιμότητα λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις