Τρίτη, 2 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Φωτιά στη Χίο: Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο, τέσσερις πυροσβέστες και ένας εθελοντής τραυματίες

Φωτιά στη Χίο: Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο, τέσσερις πυροσβέστες και ένας εθελοντής τραυματίες
alithia.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Χίο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν αγώνα για να την θέσουν υπό έλεγχο και να μην περάσει σε δεντρόφυτη περιοχή.

Η φωτιά απειλεί μεγάλους πνεύμονες πρασίνου στη βορειοδυτική και κεντρική Χίο και το πύρινο μέτωπο καίει στην περιοχή της Σιδηρούντας. 

Στην προσπάθεια κατάσβεσης 4 πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά τραυματίστηκαν.

Φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων, 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του politischios οφείλεται σε εμπρησμό και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα , με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

Η πυρκαγιά μέχρι και αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07/2024), έκαιγε ανεξέλεγκτη σε αγροτοδασική και αμιγώς δασική έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωσή της προς την περιοχή Αψηλές, όπου υπάρχει μεγάλος πνεύμονας πρασίνου.

Όπως αναφέρει η alithia έχουν μεταφερθεί τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο με εγκαύματα, ενώ αναζητείται ένας ηλικιωμένος από το χωράφι του οποίου πιθανολογείται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις