Παρασκευή, 9 Αυγ.
35oC Αθήνα

Φωτιά στην Αθηνών – Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου

Φωτιά στην Αθηνών – Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου
Eurokinissi

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (9.8.2024) καθώς ένα βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, ενώ στο σημείο επικράτησε πανικός.

Το βυτιοφόρο ανετράπη στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου κοντά στην Κινέττα και άμεσα ξέσπασε πυρκαγιά στο μπροστινό τμήμα.

Ο οδηγός κατάφερε να βγει από το όχημα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Το μεγάλο όχημα που κινούταν προς Κόρινθο ανετράπη, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, το μισό βυτιοφόρο έχει «διπλώσει» στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Οι Πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά στο φορτίο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε πετρέλαιο.

Στο σημείο παραμένουν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Πυροσβεστικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, λόγω ανατροπής φορτηγού στο 56ο χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αυτό, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από δυνάμεις της Τροχαίας στο σημείο, ενώ η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και ένα ακόμη ειδικό όχημα επέμβασης σε τεχνολογικά συμβάντα.

Η πυρκαγιά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, περιορίστηκε στο χώρο της μηχανής του βυτιοφόρου και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (μεσαία, δεξιά λωρίδα και Λ.Ε.Α.) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, πραγματοποιείται εκτροπή οχημάτων από δυνάμεις της Τροχαίας στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα μετάγγιση του φορτίου από την αρμόδια εταιρεία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Κορίνθου. 

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Δείτε βίντεο που έστειλε ο αναγνώστης Μάριος Κατιρτζής, ο οποίος βρέθηκε λίγα μέτρα από το φλεγόμενο όχημα.

Σημειώνεται πως σήμερα Παρασκευή (9.8.2024) πολλοί είναι οι εκδρομείς του Αυγούστου, που έχουν επιλέξει την Εθνική για να φύγουν από την Αθήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. 

Η κίνηση στο σημείο από Google Maps: 

Οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις