Δευτέρα, 12 Αυγ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: «Άκουγα τα ζώα μου να βελάζουν και να πεθαίνουν», σε απόγνωση κτηνοτρόφος στο Νταού Πεντέλης

Φωτιά στην Αττική: «Άκουγα τα ζώα μου να βελάζουν και να πεθαίνουν», σε απόγνωση κτηνοτρόφος στο Νταού Πεντέλης

Τραγικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής από τη φωτιά που ξέσπασε χθες (11.08.2024) στην περιοχή Βαρνάβα. Οι φλόγες εξαιτίας των μποφόρ έχουν φτάσει ως και το Χαλάνδρι ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί αυτοκίνητα, σπίτια και επιχειρήσεις. Δυστυχώς υπάρχουν ήδη αρκετά νεκρά ζώα.

Τον εφιάλτη που έζησε εξαιτίας της φωτιάς στην Αττική, περιέγραψε στην κάμερα ο Δημήτρης Μεγαγιάννης, κτηνοτρόφος από το Νταού Πεντέλης, που μέσα σε ελάχιστα λεπτά είδε τα ζώα του και τους κόπους του να γίνονται στάχτη.

Ο πικραμένος κτηνοτρόφος με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πως στην κτηνοτροφική του μονάδα είχε 100 αιγοπρόβατα και 5 τσοπανόσκυλα, τα οποία δεν κατάφερε να σώσει.

Παρά την προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες με κουβάδες, από εκείνο το σημείο δεν πέρασε ούτε πυροσβεστικό όχημα ούτε κάποιο εναέριο μέσο με αποτέλεσμα να χάσει τα πάντα.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος αποκάλυψε πως λιποθύμησε και όταν συνήλθε άκουσε τα ζωάκια του να βελάζουν και να πεθαίνουν.

«Δεν έμεινε τίποτα στη στάνη μου. Έχουν περάσει (πολλές) φωτιές εδώ από το 1995 μέχρι σήμερα, όλες τις αναχαιτίσαμε με ένα πυροσβεστικό που ήταν πάντα εδώ. Σήμερα είμαστε στο έλεος του Θεού. Ούτε εναέριο, ούτε πυροσβεστικό.

Μόνος μου με τον γιο μου και δυο κουβάδες νερό συνέχεια. Μέχρι που δεν άντεξα άλλο, κάποια στιγμή λιποθύμησα και δεν ξέρω τι έγινε μετά. Όταν συνήλθα μόνος μου, μετά από 10-15 λεπτά, άκουγα τα ζώα μου να βελάζουν και να πεθαίνουν.

Πέρα από τα ζώα, είχα κάνει τα κουμάντα μου για τον χειμώνα, με 15.000 ζωοτροφές, τριφύλλια και καλαμπόκια. Πήγαν όλα στράφι. Αυτό που θέλω να τονίσω και να το ακούσουν όσοι μας κυβερνούν. Είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο να καίγονται οικισμοί και να μην υπάρχει ένα πυροσβεστικό. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας», ξέσπασε ο κτηνοτρόφος.

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Αττική και στους πυρόπληκτους που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις