Site icon NewsIT

Φωτιά στην Αττική: Ανοίγουν την Τετάρτη 14 Αυγούστου οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα

13.08.2024 | 14:08
Φωτιά στην Αττική: Ανοίγουν την Τετάρτη 14 Αυγούστου οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει στιγμιότυπο από τη φιλοξενία των παιδιών από την Ουκρανία σε κατασκήνωση. Με την υποδοχή αυτήν την εβδομάδα των δυο τελευταίων αποστολών από την Bucha και την Poltava της Ουκρανίας, ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο στην Ευρώπη πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από την δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα. Η παραμονή για λίγες ημέρες μακριά από τις σειρήνες και τις καταστροφές του πολέμου επανέφερε το χαμόγελο στα μάτια των παιδιών από την Ουκρανία τα οποία έχουν αντικρίσει τις πιο σκληρές εικόνες, καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχονται από την βαθιά πληγωμένη περιφέρεια της Bucha. Συνολικά 525 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-15 ετών και 92 ενήλικες συνοδοί τους ταξίδεψαν από την Ουκρανία (37 παιδιά διέμεναν ήδη σε Δομές και κατοικίες στέγασης προσφύγων στην Ελλάδα) και φιλοξενήθηκαν σε 21 συνολικά Παιδικές Κατασκηνώσεις - μέλη της ΠΕΛΚ, σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Μαγνησία, Αττική, Κορινθία, Ηλεία και Μεσσηνία. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέλαβε τις εσωτερικές μετακινήσεις παραλαμβάνοντας και συνοδεύοντας τους φιλοξε

Επαναλειτουργούν οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα από την Τετάρτη 14 Αυγούστου. Λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αττική, η άφιξη των παιδιών, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (12.08.2024) είχε αναβληθεί.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 13 Αυγούστου ο Δήμος Αθηναίων, οι Παιδικές Κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Αττικής ανοίγουν ξανά από αύριο, Τετάρτη, καθώς έχουν διασφαλιστεί πλέον ασφαλείς συνθήκες διαμονής.

Η Δ’ περίοδος των κατασκηνώσεων θα φιλοξενήσει συνολικά 300 παιδιά.

Η περίοδος θα ολοκληρωθεί με την αναχώρηση των παιδιών τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version