Τρίτη, 2 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες της Αστυνομίας! Το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά και κάηκαν δεκάδες άνθρωποι

Φωτιά στην Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες της Αστυνομίας! Το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά και κάηκαν δεκάδες άνθρωποι

– Από αρχές Ιουλίου η Περιφέρεια ζητούσε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Νταού Πεντέλης
– Η Αστυνομία εξέδωσε σχετική διαταγή για εκτέλεση της απόφασης, αλλά δεν έγιναν παρά μόνο περιπολίες
– 20 ημέρες μετά χάθηκαν στο Μάτι από τη φωτιά δεκάδες άνθρωποι
– Σε συναγερμό και σήμερα η Αττική λόγω του καιρού

Φαίνεται ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν αποδείχθηκε μονάχα ανίκανος να προστατέψει τους πολίτες όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Αττική, αλλά αποδείχθηκε και ανίκανος να προλάβει την καταστροφή. Τώρα αποκαλύπτεται ότι από τις αρχές Ιουλίου υπήρχε διαταγή για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά η διαταγή έμεινε… στα χαρτιά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” από τις 5 Ιουλίου η Περιφέρεια αποφάσιζε ότι όταν στην Αττική υπάρχει λόγω καιρικών φαινομένων μπαίνει στην κατηγορία 4, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου δηλαδή, θα εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή όπου ξέσπασε και ξέφυγε η φονική πυρκαγιά.
“Στον οικισμό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυμα και Άγιο Πέτρο” αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό έγγραφο θα εφαρμόζεται προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας.
Με σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. λήφθηκε απόφαση για εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ωστόσο επί της ουσίας το μέτρο δεν εφαρμόστηκε καθώς δεν υπήρξε απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά μόνο περιπολίες.
Είναι τραγικό αλλά ο κρατικός μηχανισμός έσπευσε να εφαρμόσει το σχετικό μέτρο την επομένη της φονικής πυρκαγιάς!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις