Site icon NewsIT

Φωτιά στην Αττική: Δορυφορική εικόνα δείχνει τη μεγάλη διασπορά του μαύρου καπνού – «Ταξίδεψε» 300 χλμ.

12.08.2024 | 09:25
Φωτιά στην Αττική: Δορυφορική εικόνα δείχνει τη μεγάλη διασπορά του μαύρου καπνού – «Ταξίδεψε» 300 χλμ.

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Με πολύ έντονη τη μυρωδιά του καπνού «ξύπνησε» σήμερα, Δευτέρα (12.08.24) η Αττική, όπου μαίνεται η τιτάνια μάχη με τις φλόγες της φωτιάς που ξεκίνησε χθες από την περιοχή του Βαρνάβα.

Τα ξημερώματα η φωτιά επεκτάθηκε στην Πεντέλη, που εκκενώθηκε, ενώ τώρα η πύρινη λαίλαπα καίει σε ακόμη δύο «μέτωπα», στη Νέα Μάκρη και στο Γραμματικό.

Η ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από την Κυριακή, δεν αναμένεται να κοπάσουν τουλάχιστον έως το απόγευμα της Δευτέρας, δυσκολεύοντας τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11, που φέρνει στο φως το meteo.gr, αποτυπώνεται η μεγάλη διασπορά του καπνού της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός, εκτιμάταται σε περισσότερα από 300 km.

Στην δουροφορική εικόνα είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version