Παρασκευή, 16 Αυγ.
37oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: «Εκκενώστε Σταμάτα και Ροδόπολη» – Νέο μήνυμα του 112

φωτιά

Η φωτιά στη Σταμάτα μαίνεται, με τις γύρω περιοχές να βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Όλα αυτά την ώρα που η φωτιά στην Αττική «πολιορκεί» εδώ και ώρες μια σειρά από περιοχές, όπως την Ιπποκράτειο Πολιτεία, το Κρυονέρι, τον Άγιο Στέφανο και πολλές ακόμη.

Ειδικά για την Σταμάτα, το 112 έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής ένα νέο επείγον μήνυμα για εκκένωση της περιοχής αλλά και της Ροδόπολης.

Δείτε το

Το newsit.gr και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Σουχάιμπ βρίσκονται στην Σταμάτα για να σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις σε ακόμη μια δύσκολη μέρα.

Δείτε την εικόνα που σας μετέδωσε LIVE το newsit.gr

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από την Σταμάτα

Θρίλερ με την φωτιά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς προς τον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί από νωρίς.

Click4more: Φωτιά στην Αττική: Τραγωδία με νεκρό κάτοικο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία! Τον πλάκωσε στύλος της ΔΕΗ

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το πρόβλημα προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε και στα Άνω Λόσια η οποία καίει χαμηλή βλάστηση αλλά σύμφωνα με την Πυροσβευστική έχει φτάσει κοντά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους. Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις