Site icon NewsIT

Φωτιά στην Αττική: Εθελοντές και κάτοικοι απέναντι στο πύρινο «τέρας» προσπαθούν να σώσουν κατάστημα στα Βριλήσσια

13.08.2024 | 08:46
Φωτιά στην Αττική: Εθελοντές και κάτοικοι απέναντι στο πύρινο «τέρας» προσπαθούν να σώσουν κατάστημα στα Βριλήσσια

Volunteers and firefighters try to extinguish a fire in a building as a wildfire burns in Vrilissia near Athens, Greece, August 12, 2024. REUTERS/Alexandros Avramidis

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της φωτιάς που ξέσπασε στον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής (11.8.2023) και έφτασε μέχρι τον οικιστικό ιστό της Αττικής, στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια μέσα σε ένα 24ωρο.

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν τις ζωές των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής, ωστόσο μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες μέσα στη βιοτεχνία που εργαζόταν στο Χαλάνδρι.

Οι εικόνες που έρχονται από τη μάχη με τις φλόγες είναι συγκλονιστικές. Ο «φλεγόμενος» πυροσβέστης, οι αγκαλιασμένοι κάτοικοι και η πυροσβέστης που ανοίγει τα χέρια της με απελπισία μπροστά στο θέαμα της φωτιάς προκαλούν δέος και φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Ακόμα ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο κατέγραψε φωτορεπόρτερ. Κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες φαίνονται έξω από φλεγόμενη επιχείρηση να σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να συγκρατήσουν την τεράστια μάνικα, ώστε οι πυροσβέστες να καταφέρουν να περιορίσουν τις τεράστιες φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κατάστημα με μονωτικά υλικά το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι φλόγες ξεπηδούν μέσα από το κατάστημα, ενώ νέοι, ηλικιωμένοι και γυναίκες κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες και με αυταπάρνηση ο ένας πίσω από τον άλλον στέκονται μόλις λίγα μέτρα από τις φλόγες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version