Τρίτη, 13 Αυγ.
29oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Ιερέας «πυροσβέστης» στον αγώνα με την πύρινη λαίλαπα

Φωτιά στην Αττική: Ιερέας «πυροσβέστης» στον αγώνα με την πύρινη λαίλαπα

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε ταραγμένος ένας ιερέας για τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα από χθες (11.08.2024) στην Αττική.

Το δικό του λιθαράκι για την κατάσβεση της φωτιάς στον Γέρακα, έβαλε ένας ιερέας. Με μάσκα στο πρόσωπο για να προστατευτεί από τους καπνούς και ένα κλαδί στο χέρι, προσπάθησε να σβήσει ένα από τα πολλά μέτωπα που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Αττική.

Στο πλευρό του, αμέτρητοι εθελοντές, νέα παιδιά, που «ρίχτηκαν» στη μάχη για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες πριν μετατρέψουν τα σπίτια τους σε στάχτη.

«Πολύ δύσκολα τα πράγματα παιδιά. Μόνο ο Θεός να βάλει το χέρι του για να σωθεί η πατρίδα μας την οποία για άλλη μία φορά μας την καταστρέφουν», είπε καταπονημένος στην κάμερα και συνέχισε:

«Δύσκολη η κατάσταση αδελφέ. Καλή δύναμη στο δικό σας έργο (σ.σ. των δημοσιογράφων), στους εθελοντές και στους πυροσβέστες μας. Να είστε καλά, καλή δύναμη. 

Εγώ έδωσα μία μικρή βοήθεια. Ό,τι μπορούμε όλοι μαζί για να σώσουμε την πατρίδα μας. Όλοι μαζί μία προσευχή στην Παναγία μας της οποίας φτάνει η εορτή, να την παρακαλέσουμε για να σώσει την πατρίδα μας αδέλφια», είπε στο τέλος ο ιερέας και προχώρησε προς την υδροφόρα για να δώσει τη βοήθειά του για ακόμη μία φορά.

Η κατάσταση στο Γέρακα παραμένει δραματική. Η φωτιά έχει περικυκλώσει τους δρόμους με τις επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν μόνες τους αφού τα εναέρια μέσα σταμάτησαν λόγω της νύχτας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις