Site icon NewsIT

Φωτιά στην Αττική: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη – Καλύτερη η εικόνα στα υπόλοιπα μέτωπα

13.08.2024 | 06:17
Φωτιά στην Αττική: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη – Καλύτερη η εικόνα στα υπόλοιπα μέτωπα

Volunteers and firefighters try to extinguish a fire in a building as a wildfire burns in Vrilissia near Athens, Greece, August 12, 2024. REUTERS/Alexandros Avramidis

Χιλιάδες στρέμματα γης παραδόθηκαν στις φλόγες, μια γυναίκα κάηκε ζωντανή και σπίτια και αυτοκίνητα έγιναν στάχτη από το πέρασμα της φωτιάς που καίει από την Κυριακή (11.8.2024) στην Αττική. Δεκάδες ζώα κάηκαν ζωντανά…

Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια. Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν κάηκε μέσα στο βιοτεχνία που εργαζόταν στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Πρόκειται για μια γυναίκα 65 ετών, ξένης υπηκοότητας, η οποία εργαζόταν σε βιοτεχνία κοντά στο νεκροταφείο.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, ενώ η κατάσταση είναι σχετικά βελτιωμένη, καθώς δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες.

Τα ξημερώματα της Τρίτης υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα στις περιοχές Ερυθρός και Άγιος Εφραίμ.

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Ερυθρός προς Ραφήνα.

«Οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών στον Ερυθρό», σημείωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος ζήτησε οι κάτοικοι να εκκενώσουν την περιοχή: «Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Ο κόσμος πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες, να λαμβάνει υπόψη τα μηνύματα του 112».

Λίγο πριν από τη 01:00 στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους του Μαραθώνα προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν 600 πυροσβέστες έδιναν μάχη σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς προσπαθώντας να σώσουν σπίτια και ζωές… 

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει, αλλά δεν επικρατεί η άπνοια που ήλπιζαν οι μετεωρολόγοι και οι πυροσβέστες.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα ελπίζοντας να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες. 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters, Eurokinissi

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version