Site icon NewsIT

Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 500 πυροσβέστες και 32 εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Βαρνάβα και Πεντέλη

12.08.2024 | 06:46
Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 500 πυροσβέστες και 32 εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Βαρνάβα και Πεντέλη

Πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής (11.8.2024) από τον Βαρνάβα εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα να έχει επεκταθεί στο Πεντελικό όρος.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας εστάλησαν απανωτά μηνύματα του 112 για εκκένωση περιοχών που απειλούνται από τη φωτιά στον Βαρνάβα. Την ίδια ώρα, 510 πυροσβέστες με 152 οχήματα, 16 ομάδες δασοκομάντος και δεκάδες εθελοντές έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Από αέρος συνδράμουν ήδη 32 εναέρια μέσα σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται πως τις ρίψεις νερού ξεκίνησαν 29 εναέρια μέσα, αλλά γρήγορα ενισχύθηκαν.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 6 το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης σημείωσε πως: «Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα και αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Πεντέλη αφού έχει μπει στο Πεντελικό όρος».

«Γι’ αυτό στις 04:52 εκδόθηκε μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια. Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα. Πριν από λίγο στις 05:45 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Επίσης, αυτή τη στιγμή εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» σημείωσε.

 

«Πλέον επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων. Έχει προγραμματιστεί ώστε με το πρώτο φως να απογειωθούν σε δύο κύκλους 29 εναέρια μέσα.

Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» κατέληξε.

 

Στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνονται οι εξαντλημένοι πυροσβέστες να βρίσκονται στο εκκενωμένο, πλέον, νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και να ξεκλέβουν λίγα λεπτά για να πάρουν μια ανάσα. 

Τουλάχιστον ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου βαθμού. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version