Τρίτη, 13 Αυγ.
30oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Προληπτική εκκένωση δομής χρόνιων πασχόντων ασθενών στα Μελίσσια

Φωτιά στην Αττική: Προληπτική εκκένωση δομής χρόνιων πασχόντων ασθενών στα Μελίσσια
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Στην προληπτική απομάκρυνση των 57 φιλοξενούμενων στη Δομή Χρονίων Πασχόντων στα Μελίσσια προχώρησε νωρίτερα τη Δευτέρα (12.08.2024) το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, λόγω της φωτιάς στην Αττική.

Καθώς η φωτιά στην Αττική καίει για ένα ακόμη 24ωρο, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αποφάσισε προληπτική απομάκρυνση των 57 φιλοξενούμενων στη Δομή Χρονίων Πασχόντων στα Μελίσσια και τη φιλοξενία τους σε άλλες δομές που εποπτεύονται από το ΥΚΟΙΣΟ.

Αν και η δομή δεν διέτρεξε κίνδυνο εξαιτίας της φωτιάς, με απόφαση της Υπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, αποφασίστηκε η μεταφορά των ασθενών λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης στάχτης και καπνού στην περιοχή.

Νωρίτερα τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά και τις σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, απομακρύνθηκαν ταχύτατα και με ασφάλεια 32 μικρά παιδιά και 10 εργαζόμενοι από τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης, που αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

Τα βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 5 ετών μαζί με τους φροντιστές τους, φιλοξενούνται πλέον στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» στο Ίλιον.

Ειδικός σχεδιασμός έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και για τις κατασκηνώσεις της Νέας Μάκρης/ Αγίου Ανδρέα και Κερατέας.

Η παιδική κατασκήνωση της Κερατέας βρίσκεται σε λειτουργία και φιλοξενεί αυτή την ώρα 240 παιδιά. Για προληπτικούς λόγους ελήφθη απόφαση σταδιακά τα παιδιά να αποχωρήσουν είτε με ίδια μέσα είτε με μέσα της κατασκήνωσης. Παράλληλα το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει διασφαλίσει τη δυνατότητα, εφόσον κριθεί αναγκαίο, η κατασκήνωση να φιλοξενήσει οικογένειες και άτομα που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Στην κατασκήνωση της Νέας Μάκρης, σε συνεργασία με το Δήμο, προετοιμάζονται οι οικίσκοι για τη φιλοξενία είτε πυροσβεστών είτε κατοίκων της περιοχής, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Μετατίθεται εξάλλου για λίγες μέρες η έναρξη της επόμενης κατασκηνωτικής περιόδου για 300 Άτομα με Αναπηρία, ούτως ώστε να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση στην περιοχή. Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), η οποία υλοποιεί το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρίες, στο χώρο του Άγιου Ανδρέα Αττικής – Νέα Μάκρη (Ε’ Παιδική Εξοχή).

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα ανακοινώσουν εκ νέου το χρόνο έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου για τη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις