Τρίτη, 30 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Η πιο δύσκολη νύχτα με ενεργά μέτωπα και αέρα που δε λέει να κοπάσει

Φωτιά στην Εύβοια: Η πιο δύσκολη νύχτα με ενεργά μέτωπα και αέρα που δε λέει να κοπάσει
ΦΩΤΟ από το evima

Μια πολύ δύσκολη νύχτα περνούν οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς για ακόμα μια φορά δοκιμάζονται από μια μεγάλη φωτιά. Αν και από το μεσημέρι που ξέσπασε η πυρκαγιά γίνονται τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης, τελικά δεν τέθηκε υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι, οπότε και σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα.

Το βράδυ της Δευτέρας (29/7/24) έφτασε στην Εύβοια ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας να «γεννά» συνεχώς νέες εστίες… 

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μετά τις 15.00 τη Δευτέρα (29/7/24) σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, επιχειρούσαν «189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους».

Την τεράστια επιχείρηση των πυροσβεστών, βοηθούν και οι κάτοικοι της περιοχής με μάνικες στα χέρια και ό,τι μέσο διαθέτουν, σε μια προσπάθεια να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης, «έσκασε» ανεμογεννήτρια και «λαμπάδιασε» πυροσβεστικό όχημα

Το απόγευμα, ένας πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έπαθε ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, είχε τυλιχθεί στις φλόγες φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου. Το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, «έσκασε» και μία ανεμογεννήτρια!

Μηνύματα του 112

Από το μεσημέρι, οι κάτοικοι της περιοχής, δέχονταν το ένα μετά το άλλο μηνύματα του 112 με οδηγίες για να προστατεύσουν τη ζωή και τις περιουσίες τους.

Μόλις έπεσε το φως της μέρας έφτασε νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, που αυτή τη φορά, τους καλούσε να απομακρυνθούν από το χωριό Κόσκινα, στο οποίο έγινε εκκένωση καθώς οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Το μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοσκινά απομακρυνθείτε προς Ζάρακες μέσω επαρχιακής οδού Καρύστου»..

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και από άλλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Αττικής ενώ για την περιοχή ξεκίνησαν νωρίτερα ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Προληπτικά βρίσκεται στην περιοχή πυροσβεστικό πλοιάριο και το λιμενικό έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα. Η Αστυνομια βοηθάει στην απομάκρυνση των κατοίκων…

Σύμφωνα με τα όσα είπε το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, το κυρίως μέτωπο της φωτιάς, είναι εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριες – Κριεζα και Αλώνια.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικές περιόδου και οι συνθήκες θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους» κατέληξε ο κύριος Βαθρακογιάννης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις